Weblog

Lees je mee?

Wil je op de hoogte blijven van interessante trainingen of gerelateerd vaknieuws? De trainers en coaches van PER4MANCE schrijven regelmatig korte blogartikelen op het gebied van gedrag, leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Vaak met een kwinkslag en altijd met een duidelijke boodschap en uitnodiging om in beweging te komen. We wensen je veel leesplezier!

 • De geluksformule

  De geluksformule

  Tijdens één van onze trainingen ontstond een levendige discussie. Wanneer ben je gelukkig met je leven? Per persoon kan dit verschillen toch? Gelukkig zijn is dan toch iets heel persoonlijks? Ja en nee. De invulling kan zeker per persoon verschillen, maar als je gelukkig wil zijn, geldt er één formule.

 • Leiderschap in het post-corona tijdperk

  Leiderschap in het post-corona tijdperk

  Los van het feit dat we de afgelopen periode niet snel meer zullen vergeten zal het corona tijdperk ook een blijvende impact hebben op ons doen en laten in de toekomst. Niet alleen privé, maar ook op zakelijk gebied zal er een flinke verschuiving plaatsvinden, die om een ander niveau van leiderschap vraagt.

 • Hoe hou ik als jongvolwassenen een positieve mindset!?

  Hoe hou ik als jongvolwassenen een positieve mindset!?

  Gastblogger: Veerle Vriens

  Elkaar even niet zien op school, in de kroeg of gewoon buiten. Momenteel is het even niet anders, maar hoe hou ik nou als jongvolwassenen een positieve mindset? Gelukkig helpt de huidige techniek al veel en zijn er steeds meer mogelijkheden.

   

 • Hoe FOMO JOMO wordt! (geluk wordt niet gemeten in likes!)

  Hoe FOMO JOMO wordt! (geluk wordt niet gemeten in likes!)

  Gastblogger: Lotte Twaalfhoven

  Het leven van ons (jonge mensen, millennials, jongvolwassenen) gaat altijd door: ‘s ochtends even door de insta-stories, nieuws lezen, al die whatsappjes beantwoorden, groepschats bijlezen en ook maar even snel Facebook openen om de jarigen van die dag feliciteren. Kortom: we staan nooit stil. Tijd is onze grootste vijand!

 • De eerste stap naar een succesvol team

  De eerste stap naar een succesvol team

  De eerste stap naar een succesvol team is niet de neuzen richten of een prachtige visie/missie aan de muur. Ondanks dat veel organisaties heel veel tijd steken in het helder krijgen van de gezamelijke doelen, wordt vaak één aspect over het hoofd gezien. Samenwerken is mensenwerk en tussen mensen gebeurt het nodige. In een succesvol team durft men het daar over te hebben. Dus niet alleen vergaderen over inhoud, maar ook relatie.

 • Kom jij in deze rare tijd nog wel in je ritme?

  Kom jij in deze rare tijd nog wel in je ritme?

  Nu ons leven zo verstoord wordt door alle maatregelen en we niet ons normale ‘ding’ kunnen doen, worden we gedwongen om naar een aangepast ritme te zoeken. Afhankelijk van hoe ritme-vast iemand is, gaat dit de één wat makkelijker af dan de ander.

 • Leiderschap in een notendop

  Leiderschap in een notendop

  Hoe zorg ik als leidinggevende dat mijn team goede resultaten boekt? Hoe zorg ik dat mijn medewerkers met plezier naar het werk komen? Resultaat en plezier moeten namelijk hand in hand gaan, anders zijn resultaten nooit blijvend. Maar waar begin je?

 • Een nieuw jaar met dezelfde mindset is gewoon weer een jaar!

  Een nieuw jaar met dezelfde mindset is gewoon weer een jaar!

  Wie wil er nou niet een mooier, beter, relaxter, passievoller, energieker of liefdevoller jaar in 2021? Het is dan wel riskant om dit alleen af te laten afhangen van de ontwikkelingen in de komende maanden. Als de wereld weer langzaam opent, ga je dan met passie leven? 

 • In 5 minuten duidelijke doelen voor 2021!

  In 5 minuten duidelijke doelen voor 2021!

  Ben jij ook een beetje klaar met 2020!? Merk je dat je toch een beetje ingedut bent in deze vreemde tijd? Wil je weer meer aan het stuur zitten van je leven en er alles uit halen? Maak dan nu snel de balans op en creëer binnen 5 minuten duidelijke doelen voor 2021!

 • Burn-out bij thuiswerken ligt op de loer?

  Burn-out bij thuiswerken ligt op de loer?

  Het zijn uitdagende tijden! Ons brein is alerter dan ooit, wat gepaard gaat met extra energieverlies. Dagelijks moeten wij ons aanpassen aan de veranderende omstandigheden niet wetende wat er volgende week gaat gebeuren. We leven inmiddels meer dan 9 maanden met deze uitdagingen wat gelijk staat aan de incubatietijd van een burn-out.

 • Help! Mijn energie lekt weg

  Help! Mijn energie lekt weg

  Misschien herken je het wel, maar soms kunnen we in een situatie zitten waarbij het maar niet wil lukken om ons echt lekker in ons vel te voelen. Hoeveel we er ook over nadenken, we komen maar niet dichter bij een oplossing. Sterker nog het lijkt steeds moeilijker om het te doorbreken. Hoe klik je daaruit?

 • Zes principes voor een fantastisch leven

  Zes principes voor een fantastisch leven

  Als je een fantastisch leven wil, dan moet je iets anders doen dan de gemiddelde persoon. Teveel mensen berusten, geven op of kiezen vooral voor comfort. Een fantastisch leven komt niet uit zichzelf op je pad. Je moet er echt aan werken. Hierbij een aantal principes die je helpen.

 • Cultuur, geen doel op zich!

  Cultuur, geen doel op zich!

  Ontelbare organisaties spenderen veel tijd en geld aan het creëren van de gewenste cultuur. Van grote events, outdoor sessies tot het uitwerken en vertonen van de kernwaarden op elke hoek van de organisatie. Uit onderzoeken blijkt dat veel van dit soort trajecten niet succesvol zijn en/of dat veranderingen vaak minimaal zijn. Is het dan wel verstandig?

 • Het positieve effect van corona

  Het positieve effect van corona

  Als de corona crisis voorbij is, maken we er dan gelijk weer een ratrace van? Of gaan we positieve patronen die we nu creëren vasthouden? De cijfers over burn-out zijn schrikbarend. Met name voor jongeren is de trend zeer negatief (momenteel 1 op de 5 jonge vrouwen).  Na 53 dagen in de corona crisis te zitten hebben we wel meer kans om een positieve verandering te krijgen in onze patronen. Hier drie tips om deze vast te houden.

 • Drie vragen die in het corona tijdperk een groot verschil maken

  Drie vragen die in het corona tijdperk een groot verschil maken

  De huidige vreemde periode heeft een impact op ons allemaal. Sommigen zijn nog steeds keihard aan het werk met allerlei restricties, anderen zitten thuis in een iets lagere versnelling. Velen vragen zich af wanneer er weer meer duidelijkheid en voorspelbaarheid is. Uiteindelijk doet het iets met onze emoties. Om die reden drie vragen die je helpen in deze periode:

 • Uit mijn normale doen. Heb jij er ook zo'n last van?

  Uit mijn normale doen. Heb jij er ook zo'n last van?

  Het belang van de voorspelbaarheid van ons dagelijkse ritme!

  Een groot deel van onze dag draaien we graag op de automatische piloot. We weten dan wat er van ons verwacht wordt, hoe we dat moeten doen en doordat we niet zoveel hoeven na te denken, besparen we veel energie. Die kunnen we dan weer besteden aan andere dingen. Gemiddeld zijn we maar liefst 95% van de tijd onbewust dingen aan het doen.

 • De wereld op zijn kop (na corona)

  De wereld op zijn kop (na corona)

  De wereld staat nu letterlijk op zijn kop en deze periode zal ons voorgoed veranderen. Hoe de komende maanden eruit gaan zien, weet niemand, maar de impact zal groot zijn. Op dit moment geeft iets meer dan 33% van de mensen aan stress en druk te ervaren voor wat er nog gaat komen. Straks als de strijd is geleverd, ontstaan er echter ook grappige momenten…...

 • 5 tips om emotioneel sterk te blijven in deze bijzondere tijd

  5 tips om emotioneel sterk te blijven in deze bijzondere tijd

  Het coronavirus houdt de gemoederen flink bezig en doet een beroep op onze flexibiliteit en weerbaarheid. Het zijn bijzondere tijden en de hoeveelheid informatie die op ons afkomt kan tot onrust leiden. Natuurlijk moeten we de regels goed opvolgen, maar ondertussen is het ook belangrijk dat we emotioneel gezond blijven.

 • De crisis werkt als een vergrootglas

  De crisis werkt als een vergrootglas

  De corona crisis houdt de gemoederen flink bezig. Een grote groep is keihard aan het werk om de zorg en economie draaiende te houden, terwijl er ook een flinke groep thuis aan het werk is. Door alle richtlijnen en ontwikkelingen in bedrijven, zitten we een steeds groter deel van de dag met elkaar opgescheept in quarantaine. Niet iedereen gaat hier op dezelfde manier mee om!

 • Waarom valt het kwartje nog niet?

  Waarom valt het kwartje nog niet?

  Als er een vliegtuig omlaag komt, zijn er direct mensen die niet meer vliegen. Na een terroristische aanslag in Frankrijk zijn er veel mensen in Nederland die een lange tijd in angst leven. Dit zijn allemaal irreële angsten, omdat de kans kleiner is dan bijvoorbeeld een ongeluk in het verkeer. En dan komt er een virus langs met een echt risico en dan gaan soms dezelfde mensen nog naar een vol strand. Hoe kan dat?

 • Ook jij bent een leider in crisistijd!

  Ook jij bent een leider in crisistijd!

  Op het moment dat de toekomst onvoorspelbaar wordt, gaan we automatisch op zoek naar leiders in onze omgeving. Zo gaf de speech van Dhr. Rutte ons iets meer vertrouwen en zekerheid. In tijden van crisis kijken anderen echter ook naar jou. Hoe ga jij om met de onzekerheid? Voor wie ben jij de (emotionele) leider?

 • Emoties zijn ook besmettelijk!

  Emoties zijn ook besmettelijk!

  Het virus houdt de gemoederen flink bezig en doet een beroep op onze flexibiliteit en weerbaarheid. Het zijn bijzondere tijden en de hoeveelheid informatie die op ons afkomt kan tot onrust en onzekerheid leiden. Natuurlijk moeten we de regels goed opvolgen en alert blijven, maar ondertussen is het ook belangrijk dat we emotioneel gezond blijven.

 • Energietips voor elk team!

  Energietips voor elk team!

  In de samenwerking met anderen kan frictie ontstaan en zelfs energieverlies optreden. Hartstikke zonde en onnodig natuurlijk, want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde. Met plezier ons werk verrichten en ook met energie weer thuis aankomen. Om die reden een aantal tips.

 • 6 manieren om een leider te zijn (ook al heb je niet die functie)

  6 manieren om een leider te zijn (ook al heb je niet die functie)

  Leiderschap wordt vaak verward met het hebben van een bepaalde functie, bijvoorbeeld manager, chef of leidinggevende. Maar leiderschap staat in de kern geheel los van een functietitel. Er zijn ontelbare voorbeelden van mensen die echte leiders zijn, maar niet de titel hebben. Helaas zijn er ook leidinggevenden, die geen leiderschap laten zien. Hoe herken je een leider?

   

 • Heb jij het lef om een leider te worden?

  Heb jij het lef om een leider te worden?

  Een leidinggevende kan een zeer groot verschil maken in het werkplezier, de motivatie en uiteindelijk de prestaties van een team. Regelmatig ontmoet ik medewerkers die zichzelf niet zien als leidinggevende, maar dit in de praktijk wel zouden kunnen. Helaas zie ik het ook regelmatig andersom. Daarom in het kort de 5 uitdagingen om een goede leider te worden.

 • De geboren leider; illusie of werkelijkheid?

  De geboren leider; illusie of werkelijkheid?

  Regelmatig hoor ik de uitspraak ‘doe geen moeite om leidinggevenden op te leiden, want daarvoor moet je geboren zijn’ Maar is dat eigenlijk wel zo? Wat maakt leidinggeven dan zo bijzonder en anders dan andere beroepen, waardoor je er voor geboren moet zijn? Dat zeggen we toch ook niet als we het over een heftruckchauffeur of een loodgieter hebben. Terwijl dit ook belangrijke en noodzakelijke beroepen zijn.

 • Effectief leiderschap met een stressbal!

  Effectief leiderschap met een stressbal!

  Soms heb je als leidinggevende gewoon wat LEF nodig! Waarom zou je steeds hetzelfde blijven doen? Eén van de deelnemers van de training Effectief Leiderschap pakte het echt anders aan. Een stressbal maakt nu elke dag het verschil!

 • Durven jullie als team het echte gesprek aan te gaan?

  Durven jullie als team het echte gesprek aan te gaan?

  Als je als team wilt gaan bruisen en echt een werkklimaat wilt creëren waarin iedereen met plezier hard werkt, zich erkend voelt, waar collega’s zichzelf en anderen uitdagen om hun kwaliteiten ten volle in te zetten, dan wordt het tijd om echte gesprekken met elkaar te voeren.

 • Zes gewoontes waar niemand blij van wordt :)

  Zes gewoontes waar niemand blij van wordt :)

  Regelmatig kom ik mensen tegen die erg goed geworden zijn in zich rot, gefrustreerd of bijvoorbeeld angstig voelen. Wat er ook gebeurt, hun eerste reactie is automatisch negatief. Dat doen ze niet expres, maar vaak hebben ze zichzelf (onbewust) een aantal slechte gewoontes aangeleerd.

 • Wat medewerkers het meest missen op het werk!

  Wat medewerkers het meest missen op het werk!

  Waar halen we energie vandaan? Wanneer krijgen we ergens energie van? Wat moet er dan wel of juist niet zijn? Waarom krijgen we bijvoorbeeld wel energie van onze leuke hobby, maar niet van ons werk? Hoe komt het dat bijna een kwart van de medewerkers leegloopt op het werk en bijna 2 op de 3 medewerkers met name energie tankt buiten het werk. Wat missen we dan op het werk?

 • Vijf vragen die elk team zichzelf zou moeten stellen

  Vijf vragen die elk team zichzelf zou moeten stellen

  Samenwerken lijkt makkelijk, maar is in de praktijk best uitdagend. Een groep mensen die op elkaar is ingespeeld en gebruik maakt van elkaars kwaliteiten, ontstaat niet uit zichzelf. Aan samenwerken moet je echt samen werken. Om je op weg te helpen, hierbij 5 goede vragen die elk team zichzelf zou moeten stellen.

 • Organisaties met energievretende werkwijzen

  Organisaties met energievretende werkwijzen

  Naast de keuzes die medewerkers maken en de stijl van hun leidinggevenden zijn er ook bedrijven die met hun werkwijzen, cultuur, regels en energievretende systemen nog wat extra energie uit de medewerkers trekken. Dit gebeurt vaak onbedoeld, maar de consequenties zijn er niet kleiner door. Wij herkennen er vijf!

 • De 3 factoren van een succesvol team!

  De 3 factoren van een succesvol team!

  Hoe beter medewerkers samenwerken en hoe beter de medewerkers hun werk aanpakken, des te beter presteren zij. Soms draait een team goed en soms zijn er teams die niet uit de verf komen. Hoe komt dat? Waardoor wordt het verschil gemaakt? Als je kijkt naar de compositie van een team zijn er 3 structurele factoren essentieel voor een succesvol team.

 • Verveel jij je op het werk?

  Verveel jij je op het werk?

  In het voorjaar hebben 7536 mensen meegedaan aan het grote online werkplezieronderzoek van PER4MANCE. De resultaten zijn vrij schokkend. Had jij gedacht dat ongeveer 1 op de 8 mensen zijn werk absoluut niet leuk vindt? Misschien nóg schokkender is dat 62% van de medewerkers bewust terugschakelt in energie als ze naar het werk gaan.

 • Iedereen zou eigenlijk 3 hobby’s moeten hebben.

  Iedereen zou eigenlijk 3 hobby’s moeten hebben.

  Iedereen zou eigenlijk 3 hobby’s moeten hebben. Als je dat lukt, dan zul je zien dat het heel goed met je gaat en je vol energie rondloopt. Helaas hebben veel mensen slechts 1 hobby en heel veel moetjes. Die volle agenda’s met allerlei zaken die eigenlijk niet je hobby zijn, kunnen je helaas flink leegtrekken. Maar welke 3 hobby’s zou je dan eigenlijk moeten hebben?

 • Drie tips voor meer werkplezier

  Drie tips voor meer werkplezier

  15% van de medewerkers haalt echt veel plezier en energie uit het werk. Dat is minder dan de groep medewerkers die zich regelmatig irriteert of gestrest is door het werk. Bijna 22% verliest dagelijks energie op en door het werk. Gelukkig valt er wel iets aan te doen. Hierbij 3 tips voor meer werkplezier.

 • Wat maakt dat we ons werk wel of niet leuk vinden?

  Wat maakt dat we ons werk wel of niet leuk vinden?

  Veel medewerkers verlangen naar het weekend of de hoofdprijs in de staatsloterij, want dan hoef je helemaal niet meer te werken. Maar waarom eigenlijk? Wat missen we dan op ons werk? Wat zou er dan meer of minder moeten zijn? Waar halen we energie vandaan? Wanneer krijgen we ergens energie van?

 • De zes niveaus van leiderschap

  De zes niveaus van leiderschap

  Er zijn zes manieren of niveaus waarop een medewerker naar zijn leidinggevende kijkt. Ons onderzoek laat zien dat het niveau ook direct invloed heeft op de motivatie en het werkplezier van medewerkers. Nog belangrijker is dat het verschil in de mate van inzet van kwaliteiten tussen niveau 1 en niveau 6 maar liefst 33% is. Voor een slechte baas wil je dus gewoon echt niet hard werken!

 • De jeugd van tegenwoordig wil echt niet meer werken!

  De jeugd van tegenwoordig wil echt niet meer werken!

  De afgelopen tijd hoor ik dit steeds vaker. Of het nu over de jonge professional gaat die net is gestart bij de eerste werkgever of de student die in het weekend bij de autowasserette werkt. Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat de nieuwe generatie minder hard wil werken en minder van zichzelf eist. Maar is dit nu echt zo? Is dit niet hetzelfde als onze ouders over ons zeiden?

 • Is er een leiderschapscrisis?

  Is er een leiderschapscrisis?

  Leidinggevenden hebben veel invloed op de energiewinst of het energieverlies van hun medewerkers. Uit ons onderzoek onder werkende Nederlanders blijkt dat bijna 36 procent van de medewerkers totaal geen energie krijgt uit de samenwerking met hun leidinggevende.

 • Waar lekt de energie?

  Waar lekt de energie?

  Wie is er aan zet om ervoor te zorgen dat medewerkers met energie naar het werk komen en energie halen uit hun werk? Wie moet er veranderen? Als je het aan een ventieltrekker vraagt dan is het hartstikke duidelijk: ‘Anderen moeten veranderen en met name het management. Die snappen er echt niets van, managers zijn alleen met zichzelf bezig.’ Maar is dat ook echt zo?

 • Wat kost het gebrek aan werkplezier?

  Wat kost het gebrek aan werkplezier?

  Uit ons onderzoek blijkt dat 51% van de medewerkers energie verliest op het werk. Maar is dat nou erg? We ontmoeten regelmatig medewerkers die voor hun gevoel echt vastzitten, maar ook managers die helemaal niet veel op hebben met werkplezier. Iedereen moet gewoon zijn werk doen en niet zo zeuren. Maar wat kost het nou eigenlijk?

 • Welk type ben jij?

  Welk type ben jij?

  In het voorjaar hebben 7536 mensen meegedaan aan het grote online werkplezieronderzoek van PER4MANCE. De resultaten zijn vrij schokkend. Een groot aantal medewerkers geeft aan weinig voldoening uit zijn werk te halen of last te hebben van alle veranderingen in de organisatie. Bijna 22 procent van de medewerkers gaat dagelijks zelfs met tegenzin naar zijn werk en verlangt naar het weekend.

 • 5 snelle manieren om je ellendig te voelen

  5 snelle manieren om je ellendig te voelen

  Hoe we ons voelen, hoe we naar zaken kijken en uiteindelijk de beslissingen die we nemen hebben invloed op de resultaten die we bereiken. Onze behaalde resultaten hebben vervolgens weer invloed op de manier waarop we ons voelen. Kortom het voelt als een cirkel. Als je snel wil vastzitten in een negatieve cirkel doe dan het volgende...

 • 5 redenen waarom FC Knudde zo goed is in verliezen

  5 redenen waarom FC Knudde zo goed is in verliezen

  Hoe voorkom je een FC Knudde team en bouw je een succesvol team? Succesvolle teams werken goed samen en gaan voor een gemeenschappelijk doel. Dit lijkt zo vanzelfsprekend. Toch lijkt het of veel teams liever FC Knudde zijn. Hoe doen ze dat toch?  

 • De kracht van @%#&#!

  De kracht van @%#&#!

  Het is natuurlijk niet netjes om te gebruiken, maar de term F*CK IT is één van de krachtigste termen die je kunt gebruiken. Als je het goed inzet, motiveert het en zorgt het dat je de juiste keuzes maakt. Eigenlijk zouden we het veel vaker moeten roepen!

 • 5 tips om elkaar ongezouten de waarheid te zeggen

  5 tips om elkaar ongezouten de waarheid te zeggen

  Zeggen wat we van elkaar vinden doen we niet zo vaak. En als we het al doen, dan zorgt het over het algemeen voor ongemakkelijke situaties. Zelfs het geven van een compliment vinden we lastig. Het is veel makkelijker om óver iemand te praten. Kortom, elkaars meningen delen is nog niet zo eenvoudig.

 • Hoe word je succesvol op het werk?

  Hoe word je succesvol op het werk?

  Vaak wordt succes afgedaan met ‘die heeft geluk gehad’, of ‘die ligt goed bij de juiste personen’ maar dat is echt te simpel. Succes volgt bepaalde stappen. Als jij succesvol wil worden op je werk dan gelden een paar eenvoudige regels die je consequent moet volgen. Ben je daar mee bezig? 

 • De cultuur moet om, maar hoe dan?

  De cultuur moet om, maar hoe dan?

  Wij krijgen soms wel eens de vraag of wij een cultuurprogramma kunnen leveren. ‘Het roer moet om en we hebben een andere bedrijfscultuur nodig’, wordt dan vaak gezegd. Maar cultuur is niet te koop, die ontstaat uit hoe je met elkaar omgaat.

 • Out of office (of niet)

  Out of office (of niet)

  Lekker hoor bijna weer vakantie. De spullen zijn gepakt en we zijn er weer klaar voor. Wat doe jij met je werklaptop? Pak je hem in of besteed je de tijd aan je familie en vrienden? Misschien ken je ze wel de werknemers die zo belangrijk zijn dat ze ook tijdens de vakantie bereikbaar moeten zijn. Tenslotte kan het werk niet zonder jou.

 • Vijf rake tips voor een betere werk/privé balans

  Vijf rake tips voor een betere werk/privé balans

  Het goed in balans houden van werk en privé is voor veel mensen een uitdaging. Menigeen maakt flink wat uren op het werk en via WhatsApp of e-mail wordt er zelfs buiten het werk nog heel wat gewerkt. Maar is dat nu wel zo verstandig?

 • Vier zinnen die sommige collega's moeten horen!

  Vier zinnen die sommige collega's moeten horen!

  We hebben vrijwel allemaal wel die ene collega die maar blijft zeuren. De collega die het vroeger allemaal beter vond en continu kritiek heeft op de laatste ontwikkelingen of de beslissingen van het management. Dit zijn de collega’s die heel duidelijk de volgende vier zinnen moeten horen.

 • Waarom kandidaten niet bij jouw organisatie solliciteren

  Waarom kandidaten niet bij jouw organisatie solliciteren

  Wij horen steeds vaker dat bedrijven niet aan goede mensen kunnen komen. De arbeidsmarkt is op dit moment bijzonder goed voor gemotiveerde mensen met ambitie. Maar toch kiezen ze blijkbaar niet voor jouw organisatie, hoe kan dat?

 • 5 tips voor een 'beginnend' leidinggevende

  5 tips voor een 'beginnend' leidinggevende

  Vorige week was je een collega en nu ben je de leidinggevende. Jij kunt wel denken dat je nog dezelfde bent, maar je omgeving ervaart dat toch anders. Wat je zegt wordt op een andere schaal gewogen dan voorheen. Waar je de expert was in processen moet je daarnaast expert worden in menselijk gedrag. Hoe pak je dat nu aan?

 • 4 redenen waarom denkers moeilijk geluk vinden

  4 redenen waarom denkers moeilijk geluk vinden

  Misschien heb je wel eens de volgende uitspraak van Guido Weijers gehoord: ‘Het leven is makkelijker dan je denkt, maar moeilijker als je denkt’. Dit is precies de spijker op zijn kop. Mensen die veel denken, zorgen er onbewust voor dat ze moeilijk geluk vinden.

 • Hoe krijg je de aap rustig?

  Hoe krijg je de aap rustig?

  Soms lijkt het boven in ons hoofd niet stil te krijgen. De gedachten schieten van links naar rechts. Het lijkt wel of er een drukke en irritante aap in ons hoofd zit die maar niet wil stoppen. Hoe krijg je die eigenlijk rustig?

 • Leiderschapslessen van Obama

  Leiderschapslessen van Obama

  Het is nu al weer een tijd geleden dat Obama de president was van Amerika. Nu hij het rustiger heeft, reflecteer hij regelmatig op zijn eigen functioneren in het Witte Huis. Tijdens zijn laatste bezoek aan Nederland had hij de volgende tips voor de leidinggevenden in de zaal./p>

 • Je mening delen? Nee, laat maar!

  Je mening delen? Nee, laat maar!

  Heel vaak krijg ik de vraag ‘wat vind jij hier nu van?’. Meestal gaat het dan over gevoelige onderwerpen, zoals: het wel of niet afschaffen van de dividendbelasting of de aloude zwarte pieten discussie. Het is best leuk om gewoon wat te discussiëren, maar hier moeten we echt mee kappen!

 • Hoe overleef je als leider de pubertijd van je bedrijf?

  Hoe overleef je als leider de pubertijd van je bedrijf?

  Je kunt de fases van groei in een bedrijf prima vergelijken met het leven. We worden geboren, we groeien op en worden door schade en schande wijs. Iedere fase komt met meer verantwoordelijkheden maar ook met meer regels en structuren. En op een dag kijk je rond en herken je de organisatie niet meer. Je ziet door “de regels het bos niet meer“.

 • Waarom we onszelf gek blijven maken!

  Waarom we onszelf gek blijven maken!

  Als je om je heen kijkt zie je steeds meer mensen die zichzelf gek maken. Ze kunnen zich bijvoorbeeld erg druk maken over ontwikkelingen in de politiek of worden diep geraakt door wat ze op TV anderen zien meemaken. Soms leidt dit er zelfs toe dat ze niet meer vol kunnen genieten van hun eigen dag. Hoe komt dat nou?

 • Wat zijn jouw rapportcijfers voor 2018?

  Wat zijn jouw rapportcijfers voor 2018?

  Als we jong zijn, wordt geregeld de balans voor ons opge­maakt. Je ouders geven je feedback en delen wat ze van je vinden en op school krijg je drie keer per jaar een rap­port. In het rapport krijg je cijfers per vak, lees je hoe je bent in de omgang met anderen en worden je verbeterpunten aange­geven. Continu weet je hoe je ervoor staat en hoe jij het doet. Als je volwassen wordt, verdwijnt het systeem van regelmatig de balans opmaken naar de achtergrond. Even stilstaan bij hoe het gaat en op welke gebieden je kunt verbeteren is geen standaardonderdeel meer van onze dagelijkse gang van zaken. En dat is jammer! Ons gedrag is in een hoge mate geautomatiseerd en het leven gaat snel, voor je het weet sta je aan het einde van weer een jaar.

 • Waarom goede voornemens niet slagen…

  Waarom goede voornemens niet slagen…

  Onder groepsdruk gaan we aan het einde van het jaar bedenken wat onze goede voornemens zijn voor het komende jaar. Het woord goede voornemens is al een lachertje voor ons brein. Voornemens betekent dat we het van plan zijn. Dat betekent nog niet echt dat we het gaan doen. Kortom, we gaan het proberen en ons alvast indekken voor als het niet lukt. We kunnen dan in ieder geval zeggen “we hebben het geprobeerd”.

 • Echt iets aan jezelf veranderen, vraagt om 2 ingrediënten

  Echt iets aan jezelf veranderen, vraagt om 2 ingrediënten

  Het einde van het jaar komt eraan en dat is ook vaak het moment dat we de balans opmaken. Hoe doe ik het en wat zou mooi zijn om anders of beter te doen? Waar wil ik mee stoppen en wat wil ik juist meer doen? Welke verandering je ook in gang zet, er zijn 2 ingrediënten die bepalen of je ook succesvol bent!

 • Veiligheid (z)onder dwang

  Veiligheid (z)onder dwang

  Er moet veilig gewerkt worden. Met die ene zin gaat het vaak al mis. Alleen al door iets te moeten, gaan mensen vaak in de weerstand. Dit is verbazingwekkend, want het gebeurt zelfs als het om het eigen welzijn gaat. Dit terwijl veilig werken er toe leidt dat we weer gezond thuis komen bij onze geliefden. Hoe kan het dan dat het (zorgen dat mensen) veilig werken zo veel energie kost?

 • Wat is ondernemerschap in organisaties?

  Wat is ondernemerschap in organisaties?

  Regelmatig horen wij van managementteams dat ze het ondernemerschap in de organisatie willen verhogen. Meestal wordt hiermee bedoeld dat ze de betrokkenheid en initiatieven van hun medewerkers willen stimuleren. Ze willen dat medewerkers goed omgaan met de tools waarover ze beschikken en trots uitstralen naar hun klanten. Maar ondernemerschap stimuleren? Hoe dan?

 • Pap, het zit allemaal in je hoofd!

  Pap, het zit allemaal in je hoofd!

  Zelfs als mensen precies hetzelfde meemaken kan hun reactie totaal verschillend zijn. Hoe we ons voelen wordt namelijk niet bepaald door wat we meemaken, maar wat we ervan maken in ons hoofd! Op vakantie in Azië met mijn gezin werd dit zo duidelijk, dat zelfs mijn jongste zoon (inmiddels 11 jaar) er hartelijk om moest lachen.

 • 3 tips om een burn-out te voorkomen

  3 tips om een burn-out te voorkomen

  Wat kan je leren in je vakantie. Wat wij denken komt regelmatig niet overeen met wat anderen denken. Zeker niet in diverse andere culturen. In hoeverre ben je nog jezelf? Doe je dingen omdat je het zelf wilt of omdat anderen het van je verlangen.

 • De 3 woorden die goede leidinggevenden vaak gebruiken!

  De 3 woorden die goede leidinggevenden vaak gebruiken!

  De kwaliteit van een leidinggevende kun je afmeten aan hoe graag medewerkers de leidinggevende willen volgen. Soms volgen medewerkers de leidinggevende omdat deze de baas is. Het niet volgen van een autoritaire leider heeft namelijk nadelige gevolgen. Er zijn ook leidinggevenden waar medewerkers graag mee willen samenwerken, leidinggevenden waar ze respect voor hebben. Wat doen zij anders?

 • Wat kinderen van je leren

  Wat kinderen van je leren

  Een aantal jaren geleden tijdens onze vakantie in Rhodos kregen we als gezin een heel waardevol inzicht. De rol van ouders in de opvoeding dachten mijn vrouw en ik wel te snappen. Dit moment heeft ons echter niet meer losgelaten.

 • Wat leidinggevenden kunnen leren uit de vakantieperiode!

  Wat leidinggevenden kunnen leren uit de vakantieperiode!

  Ben je als leidinggevende met een gerust hart op vakantie gegaan of vond je het moeilijk om je werk los te laten? Was je nog bereikbaar via de mail en/of telefoon of kon je gewoon lekker op vakantie gaan en genieten van de omgeving en je gezin? Vaak merk je dat alles toch best goed doordraait in de zomer. Wat kun je hier eigenlijk van leren?

 • Het perfecte stappenplan voor na je vakantie!

  Het perfecte stappenplan voor na je vakantie!

  Vaak merk je dat je op vakantie in alle rust de balans opmaakt. Soms voel je zelfs in je lijf dat je veel hebt gegeven de laatste tijd en dat de vakantie eigenlijk net op tijd komt. De dagelijkse beslommeringen en de verantwoordelijkheden op het werk kunnen veel van ons eisen. Velen van ons maken dan ook de afspraak met onszelf ‘na de vakantie ga ik het toch echt anders doen!’.

 • 6 tips om maximaal van je vakantie te genieten!

  6 tips om maximaal van je vakantie te genieten!

  Lekker relaxen en genieten van je vakantie lijkt heel logisch, maar lukt zeker niet iedereen. Er bestaat ook zoiets als vakantiestress en menigeen heeft moeite om vanuit de drukte in de relaxstand te schieten. Even alles los laten en maximaal genieten is echter wel goed voor je.

 • 3 zinnen die je leven veranderen!

  3 zinnen die je leven veranderen!

  De woorden die we gebruiken in onze communicatie kunnen erg krachtig zijn. Er zijn zelfs zinnen die een groot verschil maken. Helaas gebruiken de meeste van ons ze net iets te weinig. Lees daarom onderstaand 3 zinnen die je veel vaker zou moeten gebruiken.

 • Beoordelen, wat een onzin! Of toch niet…?

  Beoordelen, wat een onzin! Of toch niet…?

  Iedereen vindt het leuk om zo nu en dan een compliment te krijgen of te horen wat je mogelijk beter of anders zou kunnen doen. Dit helpt je in je zelfvertrouwen en je groei als mens. In veel organisaties is het geven van feedback onder andere geregeld in formele beoordelingsgesprekken.

  Voor sommige van ons komen zo voor de vakantieperiode de tussentijdse beoordelingen er alweer aan. Maar wat is nu eigenlijk de toegevoegde waarde van die formele beoordelingsgesprekken?

 • In 6 seconden weer een idee om zeep!

  In 6 seconden weer een idee om zeep!


  Hebben jullie dat ook wel eens? Popt er ineens een goed idee op in je hoofd en voor je het weet heb je het idee alweer om zeep geholpen. Binnen 6 seconden gaat ons primitieve brein op zoek naar allerlei redenen waarom het niet gaat lukken. Binnen een paar minuten zie je allemaal beren op de weg die ervoor zorgen dat je ideeën nooit werkelijkheid worden. Hoe komt het dat we dit doen? En hoe kan het ook anders?

 • 3 typische blunders in bedrijven

  3 typische blunders in bedrijven

  Op dit moment gaat het bedrijven economisch voor de wind. Na de stressvolle jaren van de economische crisis, gaat het nu financieel een stuk beter. Toch zie je dat niet terug in de motivatie van medewerkers. De stress van de crisis heeft plaatsgemaakt voor de stress van de drukte. Hoe komt het dat veel bedrijven er niet in slagen om het werkplezier te vergroten?

 • 4 stappen om controle te houden

  4 stappen om controle te houden

  Het vasthouden aan wat we gewend zijn geeft rust, maar geeft je weinig nieuwe energie. Ondanks dat we graag vooruit willen, lijkt een magneet ons telkens terug te trekken naar waar we eigenlijk vandaan willen. Wat is dat toch?

 • 5 tips om de hectiek in elk bedrijf te vergroten!

  5 tips om de hectiek in elk bedrijf te vergroten!

  Door de goede economische situatie is het in veel organisaties erg dynamisch op dit moment. In welke organisatie je ook werkzaam bent, je hoeft je momenteel niet te vervelen. Er zijn meer dan genoeg uitdagingen. Leidinggevenden spelen een belangrijke rol in het begeleiden van alle veranderingen, maar soms lijkt het wel of ze onbewust de hectiek alleen maar groter willen maken.
 • Sh*t, ik heb de hoofdprijs gewonnen!

  Sh*t, ik heb de hoofdprijs gewonnen!

  De kans dat je de hoofdprijs in de lotto wint, is heel klein. De zes juiste getallen vallen maar ongeveer 1 op de 8 miljoen keer. Gelukkig maar! Want stel je voor dat je echt een hele grote prijs wint!

 • Hoe schoffel jij door het leven?

  Hoe schoffel jij door het leven?

  Tijdens een training deelde een deelnemer een prachtig verhaal: het schoffelverhaal! Als kind had hij veel respect voor zijn grote en sterke vader. Een vader die met name de opdracht ‘niet lullen maar poetsen’ had overgebracht op zijn kind. Dus niet luieren, maar aan de slag! Op jonge leeftijd ging hij al in de vakantie hard aan het werk. Zo ook die ene keer dat hij bij een schoffelploeg terecht kwam.

 • 8 dingen die je moet loslaten voor een leuker leven!

  8 dingen die je moet loslaten voor een leuker leven!

  Soms denken we dat een leuker leven een product is dat we in de supermarkt van het schap kunnen pakken. Al die reclames willen ons dat maar al te graag laten geloven, maar zo werkt het niet! Je moet er echt zelf moeite voor doen en vaak moet je er eerst iets voor loslaten.

 • Nu het goed gaat in het bedrijf, zie je pas hoe slecht het gaat!

  Nu het goed gaat in het bedrijf, zie je pas hoe slecht het gaat!

  De afgelopen jaren hebben organisaties gereageerd op de gevolgen van de economische crisis. Door de dalende vraag en krimpende marges werd vaak meer geëist van medewerkers en agressiever aangestuurd op productiviteit. Veel managementteams en organisaties zijn erg tevreden over de manier waarop ze de crisisjaren hebben doorstaan. Maar is het al het goede moment om die conclusie te trekken?

 • 5 blunders bij een beoordelingsgesprek

  5 blunders bij een beoordelingsgesprek

  Beoordelingsgesprekken worden door sommige als tijdrovende activiteiten gezien en als extra last. Gebruik het echter als middel om als persoon te groeien of een persoon te laten groeien. Dan heeft een beoordelingsgesprek pas echt waarde.

 • Weer verloren! Ontsla de coach…..

  Weer verloren! Ontsla de coach…..

  Wat maakt nu dat het ene team succesvol is en het andere team zo ontzettend worstelt om samen de dag door te komen. Het verschil wordt gemaakt door energie in het team. En ja, daar ben jij verantwoordelijk voor als leidinggevende.

 • Behoor jij als leidinggevende tot de 11%!!??

  Behoor jij als leidinggevende tot de 11%!!??

  Als leidinggevende wil je natuurlijk maximaal bijdragen aan het resultaat van de organisatie. Als je alles geeft dan ben je ook uitverkorene om toe te treden tot de top 11% van de WHO (World Health Organisation). Maar aansluiten bij deze groep gaat niet zomaar. Dan moet je echt wel wat in je mars hebben. Mocht je nog niet alles hebben gegeven dan hier 3 tips om erbij te horen.

 • Je zou je moeten schamen voor zo’n domme vraag!

  Je zou je moeten schamen voor zo’n domme vraag!

  Onze gedachten lijken soms niet te stoppen, maar ze zijn ook niet geheel willekeurig. Vaak start een piekerketen met een vraag die je jezelf stelt. Welke soort vraag je jezelf stelt kan grote consequenties hebben. Het soort vraag bepaalt namelijk indirect je gedachten. Wees dus alert!

 • Leidinggeven zonder “strepen” op je mouw

  Leidinggeven zonder “strepen” op je mouw

  Je bent naast je werk, verantwoordelijk voor het coördineren, sturen en plannen van de dagelijkse werkzaamheden van een groep collega’s. Je hebt echter niet de volledige eindverantwoordelijkheid (strepen) ontvangen, waar ligt dan de grens tussen aansturen en meewerken?

 • Stressen of stretchen? (3 tips om te stretchen)

  Stressen of stretchen? (3 tips om te stretchen)

  Herinner jij nog de afspraken die je met jezelf hebt gemaakt tijdens de zomervakantie? In alle rust aan de rand van het zwembad wederom tot de conclusie gekomen dat de balans niet helemaal juist is? Voortvarend weer nieuwe plannen gemaakt om het dit jaar toch anders te gaan doen? Meer aandacht voor het thuisfront, toch echt gebruik gaan maken van het sport abonnement en niet meer stressen.

 • 5 slechte tips voor de vakantieperiode

  5 slechte tips voor de vakantieperiode

  Regelmatig zie je dat collega’s aftellen tot hun vakantie. De laatste loodjes wegen zwaar en de vakantie is in sommige gevallen ook echt nodig om de accu op te laden. Bijna 25% van de medewerkers in Nederland verliest teveel mentale energie op het werk. Ze raken gestrest of kunnen bijvoorbeeld slecht hun werk los laten. Na de vakantie gaan ze enthousiast weer aan het werk met goede voornemens om het anders te doen.

 • Niemand kan je een rotgevoel geven zonder jouw toestemming!

  Niemand kan je een rotgevoel geven zonder jouw toestemming!

  Als je mensen vraagt waarom ze zich op een bepaalde manier voelen, beschrijven ze geen gevoel maar een situatie. Ik ben chagrijnig, want de kinderen luisterden vanochtend niet! Of: ik ben gespannen, want er zijn weer onverwachte ontwikkelingen op het werk! Elke keer wordt een gevoel gekoppeld aan een situatie, waardoor we onszelf eigenlijk wijs maken dat anderen onze afstandsbediening kunnen bedienen!?!

 • Een projectsponsor betaalt toch alleen de factuur van het diner?

  Een projectsponsor betaalt toch alleen de factuur van het diner?

  Er is altijd iemand aansprakelijk voor de resultaten van een project en niet altijd is diezelfde persoon ook verantwoordelijk voor de uitvoering. Deze zin heb je waarschijnlijk 2 maal gelezen, toch….? Is ook logisch want vaak is het in projecten ook niet duidelijk wie waar verantwoordelijk en wie waar aansprakelijk voor is. Dus gaan we elkaar aan zitten kijken wanneer het project niet volgens plan gaat. En voeren we ongemakkelijke discussies over wie er bij succes op het podium mag komen om de complimenten in ontvangst te nemen.

 • Ik ga op vakantie en neem mee….mijn werk

  Ik ga op vakantie en neem mee….mijn werk

  Regelmatig ontmoet ik leidinggevenden die graag op vakantie gaan…..met hun werk. Gepakt en gezakt met de laptop en mobiele telefoon reizen ze af naar het land van bestemming. Tijdens de tussenstops wordt even de mail gecheckt en gebeld terwijl de kinderen en levenspartner hun benen strekken en genieten van hun eerste ijsje.

 • De 3 illusies die niemand helpen!

  De 3 illusies die niemand helpen!

  Ongeveer 24 procent van de werknemers verliest energie op zijn werk en zou het liefst niet meer gaan werken na het weekend. Op relatiegebied loopt bijna 40 procent van de relaties op de klippen. Daarnaast is er een sterk toenemend aantal mensen dat continu stress ervaart en antidepressiva gebruikt. Hoe komt het dat we zoveel energie verliezen op het werk of privé? Hoe komt het dat velen van ons zich niet voelen zoals ze zich willen voelen?

 • Wat leiders kunnen leren van de eerste maanden van Donald Trump?

  Wat leiders kunnen leren van de eerste maanden van Donald Trump?

  Op vrijdag 20 januari 2017 werd Donald Trump ingezworen als president van de Verenigde Staten. Volledig onverwachts won hij het presidentschap via het kiesmannen systeem en werd hij de leider van de vrije wereld. Welke leiderschapslessen kunnen we trekken uit de eerste maanden?

 • Wat kun jij leren van de eerste maanden van Donald Trump?

  Wat kun jij leren van de eerste maanden van Donald Trump?

  Op vrijdag 20 januari werd Donald Trump volledig onverwachts de president van de Verenigde Staten. Sindsdien worden we bijna dagelijks geïnformeerd door het avondjournaal wat er nu weer gaande is in het Witte Huis. Voor velen is dit een ver van mijn bed show, maar uiteindelijk kunnen we hier ook onze lessen uit trekken!

 • 4 tips om eenvoudig je stress te verhogen!

  4 tips om eenvoudig je stress te verhogen!

  Stress is niet iets wat je zomaar overkomt of krijgt. Het is niet zo dat de postbezorger voor de deur staat met een nieuwe doos vol met stress. Stress komt niet van buitenaf, maar creëren we zelf. Elke emotie die wij ervaren volgt namelijk een vast recept. Om je gestrest te voelen moet je dus iets doen.

 • Leidinggeven lijkt wel monkey business

  Leidinggeven lijkt wel monkey business

  Los je vaak de problemen van je medewerkers op? Wat zit daarachter, wat is het effect en wat doe je eraan!

  Leidinggevenden komen regelmatig tot de conclusie dat ze teveel en te vaak de problemen van medewerkers oplossen. Het gevolg is meestal lange werkdagen en een ontwrichte balans tussen privé en werk. Ofwel, zoals wij dat noemen, ze nemen de “aap” van iemand anders op hun schouder.

 • 5 zinnen die een goede leider nooit zal gebruiken!

  5 zinnen die een goede leider nooit zal gebruiken!

  Als leider heb je invloed op je medewerkers, vaak nog veel meer dan je denkt. Verschillende onderzoeken laten zien dat de motivatie van medewerkers voor meer dan de helft wordt beïnvloed door het contact met hun direct leidinggevende. Als beginnend leidinggevende heb je het waarschijnlijk ook wel gemerkt, plotseling hadden je woorden meer impact.

  Omdat je medewerkers beïnvloedt (kerntaak van leidinggeven) is het zaak om ook stil te staan bij je communicatie. Wat zeg je en wat moet je zeker nooit zeggen!

 • 3 vragen die leidinggevenden veel te weinig stellen!

  3 vragen die leidinggevenden veel te weinig stellen!

  Als leidinggevende ben je druk met van alles. Aan de ene kant ben je de contact persoon naar andere afdelingen en aan de andere kant probeer je binnen je team alles zo goed mogelijk te regelen. Er is altijd wat te doen en als je echt wil, kun je 24 uur per dag aan de slag zijn. In de hectiek van de dag is het dan ook makkelijk om de echte kern uit het oog te verliezen. Om je hierbij te helpen kun je gebruik maken van 3 eenvoudige vragen.

 • Help, paniek bij de koffiemachine!

  Help, paniek bij de koffiemachine!

  In tijden van onzekerheid worden de meest paniek zaaiende geruchten bedacht op momenten dat medewerkers informeel bij elkaar komen. Typische locatie is de koffiemachine en de openingsvraag: “Heb jij ook gehoord dat……?”

 • Menselijke weerstand is goed voor je veranderingsproject

  Menselijke weerstand is goed voor je veranderingsproject

  Vaak wordt gedacht dat medewerkers bewust weerstand bieden om veranderingen tegen te houden en worden dan ook als lastig gezien. Niets is echter minder waar!

  Menselijke weerstand is een natuurlijke oer reactie, die je ook prima voordelen kan brengen.

 • 6 manieren waarop veel leidinggevenden hun medewerkers demotiveren!

  6 manieren waarop veel leidinggevenden hun medewerkers demotiveren!

  In vrijwel elke organisatie maken medewerkers het verschil. Zonder goede en gemotiveerde medewerkers is het onmogelijk om klanten aan je te binden, producten op een hoog niveau te produceren of de kwaliteit van je diensten te waarborgen.

  Maar wat blijkt maar al te vaak? Steeds meer medewerkers hebben energieverlies op het werk en tellen af naar het weekend. Toch ken ik veel leidinggevenden die echt hun best doen om medewerkers te motiveren. Wat gaat er dan mis?

 • Doe de vakantiecheck: hoe is jouw werk en privé balans?

  Doe de vakantiecheck: hoe is jouw werk en privé balans?

  Uit een recent onderzoek blijkt dat bijna 40% van werkend Nederland ontevreden is over de huidige werk en privé balans. Dit betekent dat zij fysiek of mentaal meer uren aan het werk besteden dan goed voor ze is. Door het 'werk en privé balans' te noemen, gebruiken we eigenlijk een verzachtende term. Hoe vaak ben je iemand tegengekomen die aan het doorslaan is op de privé kant van de balans? Werk en privé balans betekent in de praktijk dat je werk je veel te veel bezighoudt. Hoe weet je nou dat jij wel in balans bent?

 • 7 redenen waarom jouw leven veel beter is dan je denkt!

  7 redenen waarom jouw leven veel beter is dan je denkt!

  Wij hebben het ontzettend goed, vaak veel beter dan we zelf doorhebben. Toch leven we er niet altijd naar. Steeds meer mensen maken zich druk over allerlei zaken, mopperen over de ontwikkelingen in de wereld en zijn teleurgesteld in anderen. Ook in de media en op het internet is er veel aandacht voor de negatieve aspecten van het leven. Daarom 7 redenen waarom het eigenlijk helemaal niet zo slecht is. Zeven redenen om juist heel dankbaar te zijn!

 • Vijf snelle manieren om de sfeer in je team te verpesten

  Vijf snelle manieren om de sfeer in je team te verpesten

  De sfeer in een team of organisatie is ontzettend belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat medewerkers graag naar het werk komen, maar het leidt ook gemiddeld tot betere resultaten. Het bevordert de samenwerking tussen afdelingen. De leidinggevende speelt een grote rol in de sfeer, maar heeft dit zeker niet altijd door. Regelmatig hoor ik leidinggevenden oorzaken buiten zichzelf noemen.

 • Zes gouden regels bij cultuurverandering

  Zes gouden regels bij cultuurverandering

  De ene na de andere organisatie start met cultuurverandering trajecten. Er wordt steeds meer van organisaties verwacht en gelukkig realiseren steeds meer managers zich dat de mens het echte verschil maakt. Maar andere resultaten vragen om andere werkwijzen en dus automatisch om ander gedrag bij de medewerkers. En dan wordt het lastig, want soms is gedrag al erg ingesleten in de organisatie. Daarnaast zijn de meeste managers wel inhoud deskundig, maar slechts weinige zijn ook gedragsdeskundige. Inzicht en kennis over gedragsbeïnvloeding is namelijk wel een vereiste.

 • Dit moet je dus nooit zeggen!

  Dit moet je dus nooit zeggen!

  Als het gaat om onze persoonlijke ontwikkeling, zijn we vaak onze grootste vijand. We dromen over die mooie baan, het eigen bedrijf, de leuke relatie of de mooie reis, maar regelmatig zie je dat het bij dromen blijft. Het niet in actie komen, het er niet echt voor gaan, lijkt wel een menselijk trekje. En waarom is een bepaald doel of wens nog niet in vervulling gekomen? Meestal om hele goede redenen. Toch?

 • Zelfs Gordon Ramsay kan inspireren! (videoclip)

  Zelfs Gordon Ramsay kan inspireren! (videoclip)

  Als leider kun je een blijvende impact hebben op je medewerkers, zowel positief als negatief. Gordon Ramsay is meestal op ramkoers, maar in deze clip zie je hoe hij het zelfvertrouwen van een kandidaat op een prachtige manier ondersteunt. Wil jij ook zoveel impact hebben op je medewerkers en echt bouwen aan je team?

GRATIS Ebook

Schrijf je in voor de PER4MANCE updates en ontvang per direct het gratis Ebook 'De zes niveaus van leiderschap'

dit veld niet invullen s.v.p.
GRATIS Ebook

Schrijf je in voor de PER4MANCE updates en ontvang per direct het gratis Ebook 'De zes niveaus van leiderschap'

dit veld niet invullen s.v.p.
GRATIS Ebook

Schrijf je in voor de PER4MANCE updates en ontvang per direct het gratis Ebook 'Hoe krijg je grip op je gedachten'.

dit veld niet invullen s.v.p.
GRATIS Ebook

Schrijf je in voor de PER4MANCE updates en ontvang het gratis Ebook 'Meer zelfvertrouwen in 10 dagen!'.

dit veld niet invullen s.v.p.
GRATIS Ebook

Schrijf je in voor de PER4MANCE updates en ontvang het gratis Ebook 'Leidinggeven en feedback geven: het kan ook makkelijker!'.

dit veld niet invullen s.v.p.
GRATIS Ebook

Schrijf je in voor de PER4MANCE updates en ontvang per direct het gratis Ebook 'Hoe organisaties effectief kunnen veranderen'.

dit veld niet invullen s.v.p.