• 1 dagdeel (3,5 uur)

Impact Sessie - Samenwerken

Samen werken aan samenwerken?

De kracht van samenwerking binnen een team vormt de spil van effectiviteit, werkplezier en prestaties. Ontdek tijdens deze impactvolle sessie hoe je actief bijdraagt aan een succesvolle samenwerking. Leer hoe je jouw rol kunt versterken en de gezamenlijke energie positief kunt beïnvloeden.

In deze impact sessie gaan we in op:

  • Valkuilen in de samenwerking
  • De 7 stappen naar een succesvol team
  • Vertrouwen in teams
  • Geven van feedback aan elkaar (OEPS methode)

Wil jij met het team samen iets leuks ondernemen, maar er wel een zinvolle ochtend of middag van maken? Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame én energieke activiteit voor het hele team!

9.8

De beste opleider van Nederland!

Wat ga je leren?

Je leert door onder ander een leuke samenwerkingsoefening welke valkuilen er zijn in de samenwerking en hoe je dit kunt voorkomen. Je komt verrassend tot de conclusie dat je hetzelfde kunt zien of horen, maar er toch een ander verhaal van kunt maken. Goed luisteren en contact maken zijn cruciaal voor een goede samenwerking. Middels de zeven stappen naar een succesvol team brengen jullie als team in kaart welke stappen al goed zijn genomen en waar extra aandacht nodig is.

Voor een succesvolle samenwerking is een gezonde basis van vertrouwen nodig. Leer uitspreken wat dwarszit en help elkaar om te verbeteren. Je leert tijdens de sessie wat vertrouwen inhoudt en hoe jullie op een laagdrempelige manier elkaar feedback kunnen geven. Ben jij klaar voor een nog betere samenwerking?

Voor wie?

De impact sessie ‘Samen werken aan samenwerken’ is speciaal ontworpen om in een korte tijd teams en organisaties te helpen om op een leuke en verfrissende manier een stap te maken. In één dagdeel worden medewerkers gemotiveerd om samen te werken aan samenwerken. Door als team stil te staan bij de eigen prestaties, valkuilen en kwaliteiten, ontstaat een gezamenlijk beeld om aan de slag te gaan.

Wil jij met het team samen iets leuks ondernemen, maar er wel een zinvolle ochtend of middag van maken? Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame én energieke activiteit voor het hele team!

 

Het resultaat

Onze sessies heten niet voor niets 'impact sessies'. In 3,5 uur maken wij serieus impact en stap je de deur uit met:

  • Bewustwording over je eigen gedrag in de samenwerking met anderen
  • De ingrediënten die nodig zijn om een succesvol team te worden of te blijven
  • De vaardigheid om elkaar feedback te geven op een manier die prettig is en waarde toevoegt
  • Een gemeenschappelijke taal binnen het team: dit zorgt ervoor dat er daadwerkelijk in de praktijk een verandering tot stand komt.
  • Motivatie en enthousiasme om aan de slag te gaan.

Daarnaast krijg je een aantal ondersteunende materialen mee om op de werkplek verder aan de slag te gaan met samenwerking.

Ik ben er helemaal klaar mee/voor

Het zou veel beter gaan in organisaties als iedereen ‘s ochtends fluitend aan de slag zou gaan. Helaas is dat niet overal het geval. We onderzochten de energiehuishouding van honderden organisaties en duizenden medewerkers en ontdekten de factoren die van invloed zijn op het werkplezier en de resultaten van het team. Eerlijk gezegd zijn de uitkomsten schokkend. Slechts 63% van het potentieel wordt benut en maar 1 op de 6 medewerkers doet ook echt wat hij leuk vindt.

Onze bevindingen zijn vastgelegd in de bestseller Ik ben er helemaal klaar mee. Vind jij dat het beter kan? Start dan nu met de Impact Sessies en breng de lessen uit het onderzoek in de praktijk!

Wil je ook groeien?
Ik adviseer je graag!

Kunnen wij je helpen met een van onze trainingen? Of wil je ons en onze aanpak eerst beter leren kennen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze experts.