Ik ben er helemaal klaar mee

Hoe goed zou het op jouw werk gaan als iedereen 's ochtend fluitend aan de slag zou gaan? Veel beter, stellen de auteurs. Ze onderzochten de energiehuishouding van honderden organisaties en ontdekten onverwachte factoren die van invloed zijn op het werkplezier van medewerkers en hun resultaten. Helaas is een deel er helemaal klaar mee.

Ik ben er helemaal klaar mee, stond 12 dagen op nummer 1 van Managementboek.nl en inspireerde al veel lezers.

Lees verder of bestel direct het boek!

Welk type ben jij?

Overal heb je mensen die energie kosten en mensen die energie opleveren. Wie van de twee ben jij? Hoe we naar het werk gaan en hoeveel energie ons dit kost of juist oplevert verschilt per persoon, maar in grote lijnen is het mogelijk om vier groepen te onderscheiden. Vier groepen die duidelijk anders binnenwandelen, anders rondlopen, anders communiceren en ook met een ander energieniveau weer naar huis gaan. Wij noemen ze: de ventieltrekkers, in-de-putdenkers, dimmers en bruistabletten. Hoe vaak een profiel voorkomt in Nederland hebben we getoetst in ons grote onderzoek op basis van antwoorden over energie en score van de dag.

Onderzoeksrapport - Ik ben er helemaal klaar mee

In 2019 heeft trainings- en adviesbureau Per4mance een groot onderzoek geïnitieerd naar werkplezier in Nederland. Daarmee raakten we duidelijk een snaar. Er werden een overweldigend aantal van 7.536 ingevulde enquêtes ontvangen. Zo ontstond er een gedegen beeld van werkplezier en energie binnen de BV Nederland. De uitkomsten van het landelijke onderzoek zijn gepresenteerd in een onderzoeksrapport.

Enkele recensies
over het boek

 • De schrijvers hebben een treffende manier gevonden om verschillende type medewerkers te beschrijven. Wie is er immers nooit een ventieltrekker tegengekomen bij het koffie-apparaat? De vele voorbeelden van hoe het wel of niet zou moeten gaan in bedrijven maken het zeer herkenbaar en geven stof tot nadenken. Hun ..Lees meer

  De schrijvers hebben een treffende manier gevonden om verschillende type medewerkers te beschrijven. Wie is er immers nooit een ventieltrekker tegengekomen bij het koffie-apparaat? De vele voorbeelden van hoe het wel of niet zou moeten gaan in bedrijven maken het zeer herkenbaar en geven stof tot nadenken. Hun oplossingsrichtingen zijn realistisch. Het zou inderdaad allemaal veel beter kunnen.

  ..Lees minder
  T. Drees Boek Ik ben er helemaal klaar mee
 • Het boek leest lekker weg! Naast de 4 typetjes zijn er legio voorbeelden van hoe het niet moet, maar gelukkig ook heel veel voorbeelden van hoe het wel kan. Het is goed om te lezen dat zowel de medewerker, de leiding gevende en de organisatie allemaal een rol hebben. Uiteindelijk krijg je ook tips en tricks om ..Lees meer

  Het boek leest lekker weg! Naast de 4 typetjes zijn er legio voorbeelden van hoe het niet moet, maar gelukkig ook heel veel voorbeelden van hoe het wel kan. Het is goed om te lezen dat zowel de medewerker, de leiding gevende en de organisatie allemaal een rol hebben. Uiteindelijk krijg je ook tips en tricks om met de verandering aan de slag te gaan. Het boek is echt een aanrader voor leidinggevenden!

  ..Lees minder
  A. Bol Boek Ik ben er helemaal klaar mee
 • Ik maak een diepe buiging voor de schrijvers, de uitgever, de illustrator én de ontwerper. Wat een mooie productie. Kwaliteit. Value for money én een boek wat absoluut thuishoort op de leeslijst van studenten, (hoog)leraren en docenten. Verder is het een must-read voor medewerkers (HRM-ers in het bijzonder), ..Lees meer

  Ik maak een diepe buiging voor de schrijvers, de uitgever, de illustrator én de ontwerper. Wat een mooie productie. Kwaliteit. Value for money én een boek wat absoluut thuishoort op de leeslijst van studenten, (hoog)leraren en docenten. Verder is het een must-read voor medewerkers (HRM-ers in het bijzonder), teamleiders, managers, directeuren, bestuurders en toezichthouders! Ondergetekende heeft het boek met een glimlach, maar soms ook met gekromde tenen gelezen. Het boek bevat niet alleen een schat van informatie, je kunt er direct mee aan de slag!

  ..Lees minder
  K. Groenewoud Boek Ik ben er helemaal klaar mee

Redenen om dit boek te kopen

Vier redenen om dit boek te kopen:

 • Als je wilt weten hoe de energiehuishouding van BV Nederland eruit ziet.
 • Als je altijd al hebt willen weten waarom het contact met die ene collega je zo leeg trekt.
 • Als je wilt weten hoe je het vanaf nu echt anders kunt doen.
 • Als je gewoon even wilt lachen om alle typetjes en voorbeelden.

Volg ook de training of modules

In het boek wordt uitgebreid gesproken over de zes niveaus van leiderschap. Wil je jouw niveau verhogen? Kijk dan naar de de training Effectief Leiderschap. Al jaren de hoogst gewaarde managementtraining van Nederland.

Kom je tot de conclusie dat de energietips voor je team nog niet voldoende brengen, dan zijn er drie mogelijkheden:

 • Volg de training Coachend Leiderschap om je team te kunnen begeleiden in de zeven stappen naar een excellent team.
 • Maak gebruik van de korte en interactieve modules 'Ik ben er helemaal klaar voor' om ervoor te zorgen dat teamleden samen de stappen gaan maken. 
 • Neem contact op voor een specifieke teamsessie.

Wil je ook groeien?
Ik adviseer je graag!

Kunnen wij je helpen met een van onze trainingen? Of wil je ons en onze aanpak eerst beter leren kennen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze experts.