Een handleiding voor teams die wel wat energie kunnen gebruiken

Ik ben er helemaal klaar mee

Hoe goed zou het op jouw werk gaan als iedereen 's ochtend fluitend aan de slag zou gaan? Veel beter, stellen de auteurs. Ze onderzochten de energiehuishouding van honderden organisaties en ontdekten onverwachte factoren die van invloed zijn op het werkplezier van medewerkers en hun resultaten. Helaas is een deel er helemaal klaar mee. Hoe krijg je ze zover dat ze weer energie krijgen en plezier hebben in hun werk?

Volgens de auteurs zijn er drie knoppen waar je aan moet draaien om een energierijk team te krijgen. Lees hoe je dwarsliggers confronteert met hun a-sociale gedrag, energielekken in de organisatie herkent en erachter komt of jij een deel bent van het probleem of van de oplossing.

 

Welk type ben jij?

Overal heb je mensen die energie kosten en mensen die energie opleveren. Wie van de twee ben jij? Hoe we naar het werk gaan en hoeveel energie ons dit kost of juist oplevert verschilt per persoon, maar in grote lijnen is het mogelijk om vier groepen te onderscheiden. Vier groepen die duidelijk anders binnenwandelen, anders rondlopen, anders communiceren en ook met een ander energieniveau weer naar huis gaan. Wij noemen ze: de ventieltrekkers, in-de-putdenkers, dimmers en bruistabletten. Hoe vaak een profiel voorkomt in Nederland hebben we getoetst in ons grote onderzoek op basis van antwoorden over energie en score van de dag.

 

Recensies

Voormalig nummer 1 van Nederland met prachtige recensies:

"Ik maak een diepe buiging voor de schrijvers, de uitgever, de illustrator én de ontwerper. Wat een mooie productie. Kwaliteit. Value for money én een boek wat absoluut thuishoort op de leeslijst van studenten, (hoog)leraren en docenten. Verder is het een must-read voor medewerkers (HRM-ers in het bijzonder), teamleiders, managers, directeuren, bestuurders en toezichthouders!

Ondergetekende heeft het boek met een glimlach, maar soms ook met gekromde tenen gelezen. Het eerste doordat het boek erg toegankelijk is, het tweede door de vele voorbeelden van hoe het niet moet! Het boek bevat niet alleen een schat van informatie, je kunt er direct mee aan de slag! Tip: begin met de zelftest, bestel het boek, lees het in één klap uit en ga ermee aan de slag. Het zal je veel energie geven!" 

- Koos Groenewoud, Spreker-Columnist- Recensent

Inhoudelijk is het bijna "Cruyff-iaans" (Je gaat het pas zien als je het door hebt !). Het is zo verschrikkelijk moeilijk maar zo de moeite waard om zaken echt simpel te maken. Dan is iedere slag raak en geeft het een bepaalde rust. Ik vind dat de schrijvers hier uitstekend in geslaagd zijn. Het boek pakt inhoudelijk de kern van een hoop energieverlies en misschien wel "geluks"-verlies door de focus op energie. Het lijkt allemaal zo simpel en dat is juist het knappe eraan.

- A. Reijnen, Plant manager

Lees de recensies of bestel het boek direct online bij bol.com,  managementboek.nl of de reguliere boekhandel.

 

Redenen om dit boek te kopen

Vier redenen om dit boek te kopen:

  • Als je wilt weten hoe de energiehuishouding van BV Nederland eruit ziet.
  • Als je altijd al hebt willen weten waarom het contact met die ene collega je zo leeg trekt.
  • Als je wilt weten hoe je het vanaf nu echt anders kunt doen.
  • Als je gewoon even wilt lachen om alle typetjes en voorbeelden.

 

Volg ook de training of modules.

In het boek wordt uitgebreid gesproken over de zes niveaus van leiderschap. Wil je jouw niveau verhogen? Kijk dan naar de de training Effectief Leiderschap. Al jaren de hoogst gewaarde managementtraining van Nederland.

Kom je tot de conclusie dat de energietips voor je team nog niet voldoende brengen, dan zijn er drie mogelijkheden:

  • Volg de training Leiderschap en Teams om je team te kunnen begeleiden in de zeven stappen naar een excellent team.
  • Maak gebruik van de korte en interactieve modules 'Ik ben er helemaal klaar voor' om ervoor te zorgen dat teamleden samen de stappen gaan maken. 
  • Neem contact op voor een specifieke teamsessie.