• 1 dagdeel (3,5 uur)

Impact Sessie - Communicatie

Communiceren, kun je leren

Communicatie vormt de essentie van teamdynamiek, het smeedt eenheid. Heldere communicatie bevordert begrip, voorkomt misverstanden en versnelt besluitvorming. En weet je wat leuk is? Communiceren, kun je leren.

In deze impact sessie gaan we in op:

  • Valkuilen bij communiceren
  • Welke communicatiestijlen zijn er?
  • Communicatiestijlen test
  • Hoe wil jij benaderd worden?
  • Hoe maak je goed contact?

Wil jij met het team samen iets leuks ondernemen, maar er wel een zinvolle ochtend of middag van maken? Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame én energieke activiteit voor het hele team!

9.8

De beste opleider van Nederland!

Wat ga je leren?

Door korte oefeningen ga je aan de slag met communicatie. Je leert de typische valkuilen voorkomen en krijgt meer begrip voor ieders stijl. Met behulp van een korte vragenlijst wordt de communicatie stijl van elk teamlid in kaart gebracht. Hoe verhouden jullie je ten opzichte van elkaar? Welke teamleden lijken veel op elkaar en welke teamleden hebben puur door hun verschillende stijlen meer uitdagingen in de samenwerking? Welke stijl zou zich meer mogen laten zien om meer balans in het team te krijgen?

In de impact sessie ‘Communiceren, kun je leren’ leer je praktische tips en inzichten om je communicatie beter te laten aansluiten op de ander. Wil jij zorgen dat je boodschap beter overkomt?

Voor wie?

Deze impact sessie is speciaal ontworpen voor teams die de communicatie onderling en/of die met derden en klanten willen verbeteren. In één dagdeel worden medewerkers thuis gemaakt in de wereld van communicatie. Naast een communicatiestijlen test krijgen de deelnemers ook inzicht in hoe andere teamleden hun zien en ervaren.

Wil jij met het team samen iets leuks ondernemen, maar er wel een zinvolle ochtend of middag van maken? Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame én energieke activiteit voor het hele team!

Het resultaat

Onze sessies heten niet voor niets 'impact sessies'. In 3,5 uur maken wij serieus impact en stap je de deur uit met:

  • Tips & tricks om de communicatie te verbeteren
  • Inzicht in de diverse communicatiestijlen en hoe je daar het beste op kunt aansluiten.
  • Een stuk bewustwording van de eigen stijl, met daarbij ook inzicht in de kwaliteiten en valkuilen van deze stijl.
  • Een gemeenschappelijke taal binnen het team, waardoor het makkelijk wordt om elkaar verschillen te benoemen, te waarderen en op de juiste manier voor het team in te zetten.
  • Motivatie en enthousiasme om met de tools aan de slag te gaan.

Daarnaast krijg je een aantal ondersteunende materialen mee om op de werkplek verder aan de slag te gaan met communicatie.

Ik ben er helemaal klaar mee/voor

Het zou veel beter gaan in organisaties als iedereen ‘s ochtends fluitend aan de slag zou gaan. Helaas is dat niet overal het geval. We onderzochten de energiehuishouding van honderden organisaties en duizenden medewerkers en ontdekten de factoren die van invloed zijn op het werkplezier en de resultaten van het team. Eerlijk gezegd zijn de uitkomsten schokkend. Slechts 63% van het potentieel wordt benut en maar 1 op de 6 medewerkers doet ook echt wat hij leuk vindt.

Onze bevindingen zijn vastgelegd in de bestseller Ik ben er helemaal klaar mee. Vind jij dat het beter kan? Start dan nu met de Impact Sessies en breng de lessen uit het onderzoek in de praktijk!

Wil je ook groeien?
Ik adviseer je graag!

Kunnen wij je helpen met een van onze trainingen? Of wil je ons en onze aanpak eerst beter leren kennen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze experts.