• 1 dagdeel (3,5 uur)

Impact Sessie - Geen LEAN maar LEAK

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de LEAN methode. LEAN is een managementfilosofie gericht op het minimaliseren van verspilling en het optimaliseren van processen voor efficiëntie, kwaliteit en klanttevredenheid in organisaties. In veel organisaties wordt LEAN gebruikt, maar soms is het saai of geeft weinig energie. Dat is anders met de LEAK methode: het Levert Energie op Anders Kappen we ermee...

In deze impact sessie gaan we in op:

 • Identificeren van energielekkages
 • Prioriteren van verbeterpunten
 • Brainstormen over oplossingen
 • Bepalen van acties
 • Maken van plan van aanpak

Wil jij er met het team een zinvolle en waardevolle ochtend of middag van maken? Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame én energieke activiteit voor het hele team!

9.8

De beste opleider van Nederland!

Wat ga je leren?

Werkplezier en energie gaan hand in hand. Energie is de sleutel tot resultaat binnen iedere organisatie. Ontdek in deze impact sessie waar jij, collega’s en/of het hele team energie aan verliezen. Terugkerende werkzaamheden worden goed tegen het licht gehouden. Waarom doen we ze eigenlijk en kunnen we het dagelijks werk niet veel leuker maken?

In de impact sessie LEAK ga je met het team zelf aan het stuur zitten. Niet langer afwachten totdat iemand het wel oppakt of door heeft, maar gewoon aanpakken. Oftewel deurtje 1 zoals we dat ook wel noemen.

Voor wie?

De impact sessie ‘Geen LEAN maar LEAK’ is speciaal ontworpen om in een korte tijd een duidelijk plan van aanpak te maken en te starten met het opruimen van energie lekkages. Samen als team bepaal je wat binnen de eigen beïnvloeding sfeer ligt en worden heilige huisjes ter discussie gesteld. Oude afspraken of onlogische processtappen die collega’s energie kosten worden opgepakt of soms zelfs helemaal gestopt. Met als resultaat niet langer onnodig energie verlies of op de automatische piloot doormodderen.

Wil jij er met het team een zinvolle en waardevolle ochtend of middag van maken? Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame én energieke activiteit voor het hele team!

Het resultaat

Onze sessies heten niet voor niets 'impact sessies'. In 3,5 uur maken wij serieus impact en stap je de deur uit met:

 • Een lijst aan activiteiten die gestopt gaan worden.
 • Een lijst aan activiteiten die leuker gemaakt worden en niet langer tot energieverlies leiden.
 • Innovatieve ideeën om processen en processtappen te verbeteren (via de bono-methode)
 • Een prioriteiten lijst (op basis van de prioriteiten matrix) zodat er direct wordt gestart met de meest belangrijke processen.
 • Een gemeenschappelijke taal binnen het team die ervoor zorgt dat klagen of zeuren makkelijk doorbroken wordt.
 • Motivatie en enthousiasme om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen werkplezier, effectiviteit én die van collega's!

Daarnaast krijg je een aantal ondersteunende materialen mee om op de werkplek verder aan de slag te gaan.

Ik ben er helemaal klaar mee/voor

Het zou veel beter gaan in organisaties als iedereen ‘s ochtends fluitend aan de slag zou gaan. Helaas is dat niet overal het geval. We onderzochten de energiehuishouding van honderden organisaties en duizenden medewerkers en ontdekten de factoren die van invloed zijn op het werkplezier en de resultaten van het team. Eerlijk gezegd zijn de uitkomsten schokkend. Slechts 63% van het potentieel wordt benut en maar 1 op de 6 medewerkers doet ook echt wat hij leuk vindt.

Onze bevindingen zijn vastgelegd in de bestseller Ik ben er helemaal klaar mee. Vind jij dat het beter kan? Start dan nu met de Impact Sessies en breng de lessen uit het onderzoek in de praktijk!

Wil je persoonlijk advies?
Ik help je graag!

Welke training past bij jou? Wil je een 1-daagse of meerdaagse training of toch een sessie van 3,5 uur? Of ben je op zoek naar 1-op-1 coaching of een adviestraject? Bel of mail met Marieke onze trainingsadviseur!