• 1 dagdeel (3,5 uur)

Impact Sessie - Energiek Vergaderen

Energiek vergaderen?

Vergaderingen zijn vaak een noodzakelijk kwaad. We hebben ze nodig om zaken met elkaar af te stemmen, maar ze zijn ook de grootste energie lekkage in veel organisaties. Maar liefst 47% vindt ze niet nuttig en meer dan 70% zit ondertussen gewoon iets anders te doen. Ben jij er ook klaar mee om aan de zoveelste saaie en futloze vergadering deel te nemen? Boek dan nu de impact sessie ‘Energiek vergaderen’.

In deze impact sessie gaan we o.a. in op:

 • Energieke vergadertips
 • Effectieve manieren om informatie te delen
 • Het effect van non-verbale communicatie
 • Spelregels voor besluitvorming

Wil jij met het team samen iets leuks ondernemen, maar er wel een zinvolle ochtend of middag van maken? Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame én energieke activiteit voor het hele team!

9.8

De beste opleider van Nederland!

Wat ga je leren?

Je gaat leren hoe je een vergadering effectief en energiek kunt starten. Hoe de betrokkenheid van alle deelnemers omhoog gaat en hoe je voorkomt dat er oneindig gediscussieerd wordt over onderwerpen die beter in klein verband kunnen worden besproken.

Je gaat met elkaar lachen om de verschillende type vergaderingen die er zijn en waarschijnlijk ga je gezamenlijk concluderen dat er ook bij jullie nog verbetering mogelijk is. Met behulp van de 10 basisprincipes voor energiek en effectief vergaderen ga je samen (snel!) afspraken maken om jullie vergaderingen op het volgende niveau te brengen.

Voor wie?

De impact sessie ‘Energiek vergaderen’ is speciaal ontworpen om teams te helpen om het vergaderen weer leuk en productief te maken. Dus niet langer steeds dezelfde mensen aan het woord, agendapunten zonder duidelijk doel en allerlei onderonsjes.

Wil jij met het team samen iets leuks ondernemen, maar er wel een zinvolle ochtend of middag van maken? Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame én energieke activiteit voor het hele team!

Het resultaat

Onze sessies heten niet voor niets 'impact sessies'. In 3,5 uur maken wij serieus impact en stap je de deur uit met:

 • Duidelijk afspraken om vergaderingen kort, leuk en effectief te maken.
 • Spelregels waar alle deelnemers zich aan conformeren.
 • Een leuke manier om vergaderingen te starten en ook stil te staan bij de energie waarmee iedereen meeneemt.
 • Eenvoudige tool om veel sneller te komen tot besluitvorming.
 • Een fysiek hulpmiddel om te gebruiken tijdens vergadering.
 • Een gemeenschappelijke taal binnen het team: dit zorgt ervoor dat er daadwerkelijk in de praktijk een verandering tot stand komt.
 • Motivatie en enthousiasme om verantwoordelijkheid te nemen.

Daarnaast krijg je een aantal ondersteunende materialen mee om op de werkplek verder aan de slag te gaan met energiek vergaderen.

Ik ben er helemaal klaar mee/voor

Het zou veel beter gaan in organisaties als iedereen ‘s ochtends fluitend aan de slag zou gaan. Helaas is dat niet overal het geval. We onderzochten de energiehuishouding van honderden organisaties en duizenden medewerkers en ontdekten de factoren die van invloed zijn op het werkplezier en de resultaten van het team. Eerlijk gezegd zijn de uitkomsten schokkend. Slechts 63% van het potentieel wordt benut en maar 1 op de 6 medewerkers doet ook echt wat hij leuk vindt.

Onze bevindingen zijn vastgelegd in de bestseller Ik ben er helemaal klaar mee. Vind jij dat het beter kan? Start dan nu met de Impact Sessies en breng de lessen uit het onderzoek in de praktijk!

Wil je ook groeien?
Ik adviseer je graag!

Kunnen wij je helpen met een van onze trainingen? Of wil je ons en onze aanpak eerst beter leren kennen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze experts.