• 1 dagdeel (3,5 uur)

Impact Sessie - Veilig Werken

Veilig werken, doe je zo!

Veilig werken is cruciaal om werknemers te beschermen tegen verwondingen, ziektes en ongevallen. Het bevordert een gezonde werkomgeving, verhoogt de productiviteit EN zorgt voor duurzaamheid en welzijn op lange termijn. Veilig werken is dus common sense, maar we doen het niet altijd.

In deze impact sessie gaan we in op:

  • Wat is veiligheid?
  • De Safety Culture Ladder
  • De Kracht ladder
  • Signaleren van onveilige situaties
  • Elkaar aanspreken

Wil jij er met het team een waardevolle ochtend of middag van maken? Met deze impact sessie zorgen we voor een verhoogd veiligheidsbewustzijn!

9.8

De beste opleider van Nederland!

Wat ga je leren?

Je krijgt uitleg over de Safety Culture Ladder. De Safety Culture Ladder is een instrument dat de veiligheidscultuur van een organisatie meet en bevordert. Het beoordeelt gedrag, houding en betrokkenheid op verschillende niveaus en stimuleert continue verbetering. Maar nog belangrijker is de krachtladder als metaforische en respectvolle tegenhanger van The Safety Culture Ladder.

Wij missen de menskant in The Safety Culture Ladder en omdat ladders niet zelfstandig kunnen functioneren hebben we een metaforische en respectvolle ’tegenhanger’ gemaakt in de vorm van De Krachtladder.  De Krachtladder gaat over de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties en wat er nodig is om deze groei en ontwikkeling mogelijk te maken! De Krachtladder biedt de ingrediënten voor de Safety Culture Ladder!

Voor wie?

Deze impact sessie is voor elk team dat te maken heeft met werkzaamheden die bij verkeerde uitvoering tot risico’s kunnen leiden. Of het nu een fabriek, magazijn of transport is, overal liggen de risico’s op de loer. Wil jij ervoor zorgen dat het team een hoger veiligheidsbewustzijn krijgt en ook oefent met het signaleren van risico’s en aanspreken van elkaar? Dan is dit de impactsessie die ervoor gaat zorgen dat medewerkers elkaar veilig houden.

Wil jij er met het team een waardevolle ochtend of middag van maken? Met deze impact sessie zorgen we in een korte tijd voor een verhoogd bewustzijn als het gaat over veiligheid.

Het resultaat

Onze sessies heten niet voor niets 'impact sessies'. In 3,5 uur maken wij serieus impact en stap je de deur uit met:

  • Een duidelijk kader om de veiligheid binnen het team/organisatie te duiden.
  • Inzicht in de belangrijkste aspecten die leiden tot een veilige werksituatie.
  • Tools om elkaar aan te spreken, bewust en uiteindelijk veilig te houden.
  • Een gemeenschappelijke taal binnen het team die ervoor zorgt dat veiligheid prioriteit 1 blijft.
  • Motivatie om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen veiligheid en die van collega's!

Daarnaast krijg je een aantal ondersteunende materialen mee om op de werkplek verder aan de slag te gaan.

Ik ben er helemaal klaar mee/voor

Het zou veel beter gaan in organisaties als iedereen ‘s ochtends fluitend aan de slag zou gaan. Helaas is dat niet overal het geval. We onderzochten de energiehuishouding van honderden organisaties en duizenden medewerkers en ontdekten de factoren die van invloed zijn op het werkplezier en de resultaten van het team. Eerlijk gezegd zijn de uitkomsten schokkend. Slechts 63% van het potentieel wordt benut en maar 1 op de 6 medewerkers doet ook echt wat hij leuk vindt.

Onze bevindingen zijn vastgelegd in de bestseller Ik ben er helemaal klaar mee. Vind jij dat het beter kan? Start dan nu met de Impact Sessies en breng de lessen uit het onderzoek in de praktijk!

Wil je ook groeien?
Ik adviseer je graag!

Kunnen wij je helpen met een van onze trainingen? Of wil je ons en onze aanpak eerst beter leren kennen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze experts.