• 1 dagdeel (3,5 uur)

Impact Sessie - Leiderschap Do's & Don'ts

De do's en don'ts van leiderschap

Effectief leiderschap is cruciaal voor succes! Het niveau van leiderschap beïnvloedt direct de motivatie, productiviteit en samenwerking. Ondanks dat bijna 86% van de leidinggevenden zichzelf als motiverend beschouwt, is 83% van de medewerkers het hier niet mee eens. Hoe ontstaat dit aanzienlijke verschil?

In deze impact sessie gaan we in op:

  • Verschil tussen een manager en een leider
  • De 6 Leiderschapsniveaus
  • Typische valkuilen
  • Impact van leiderschap op cultuur
  • Groeikansen per leiderschapsniveau

Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame én energieke activiteit voor alle leidinggevenden!

9.8

De beste opleider van Nederland!

Wat ga je leren?

Deze impact sessie belicht het contrast tussen een manager en een leider, verkent de niveaus van leiderschap vanuit het perspectief van de medewerker en laat zien wat de verschillende effecten zijn per leiderschapsniveau. Deelnemers krijgen waardevolle inzichten om effectievere leiders te worden, hun leiderschapsvaardigheden te versterken en een positieve impact te hebben op  groei en samenwerking. Daarnaast brengen de deelnemers samen in kaart wat het huidige leiderschapsniveau is binnen de organisatie en welk leiderschapsniveau in de toekomst gewenst is. Met behulp van de Cultuurladder als instrument, bepaalt men de huidige cultuur binnen de organisatie en wat dit betekent voor de rol van de leidinggevenden.

Voor wie?

Deze impact sessie is speciaal ontworpen voor leidinggevenden, managers, projectmanagers en medewerkers met sturende taken, om leiderschap duidelijk op de kaart te zetten en een verhoogd bewustzijn te creëren over hun eigen invloed. Veel leidinggevenden blijven doen wat ze deden voordat ze leidinggevenden waren, namelijk hard werken, veel zaken oplossen en voorop lopen. Echt leiderschap vraagt om andere vaardigheden en naarmate die meer worden ontwikkeld, wordt de impact vergroot.

Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame én energieke activiteit voor alle leidinggevenden!

Het resultaat

Onze sessies heten niet voor niets 'impact sessies'. In 3,5 uur maken wij serieus impact en stap je de deur uit met:

  • Diepgaand inzicht in de 6 leiderschapsniveaus, waarbij deelnemers grondig inzicht verwerven in elk niveau en hun eigen leiderschapspositie evalueren.
  • Praktische tips & tricks voor individuele groei: concrete adviezen en praktische strategieën bij versterken en verbeteren van hun leiderschap, met de focus op meetbare vooruitgang.
  • Analyse van de impact van leiderschap op bedrijfscultuur: deelnemers begrijpen hoe hun leiderschapsstijl directe invloed uitoefent op de bredere cultuur binnen de organisatie.
  • Eenvoudige tools voor motivatie en generatiebetrokkenheid: voor het betrekken en behouden van de nieuwe generatie medewerkers.
  • Ontwikkeling van een gemeenschappelijke leiderschapstaal: waardoor teamleden beter kunnen communiceren en elkaar kunnen ondersteunen in hun individuele leiderschapsontwikkeling.

Daarnaast krijg je een aantal ondersteunende materialen mee om op de werkplek verder aan de slag te gaan met leiderschap.

Ik ben er helemaal klaar mee/voor

Het zou veel beter gaan in organisaties als iedereen ‘s ochtends fluitend aan de slag zou gaan. Helaas is dat niet overal het geval. We onderzochten de energiehuishouding van honderden organisaties en duizenden medewerkers en ontdekten de factoren die van invloed zijn op het werkplezier en de resultaten van het team. Eerlijk gezegd zijn de uitkomsten schokkend. Slechts 63% van het potentieel wordt benut en maar 1 op de 6 medewerkers doet ook echt wat hij leuk vindt.

Onze bevindingen zijn vastgelegd in de bestseller Ik ben er helemaal klaar mee. Vind jij dat het beter kan? Start dan nu met de Impact Sessies en breng de lessen uit het onderzoek in de praktijk!

Wil je persoonlijk advies?
Ik help je graag!

Welke training past bij jou? Wil je een 1-daagse of meerdaagse training of toch een sessie van 3,5 uur? Of ben je op zoek naar 1-op-1 coaching of een adviestraject? Bel of mail met Marieke onze trainingsadviseur!