• 1 dagdeel (3,5 uur)

Impact Sessie - Omgaan met veranderingen

Waarom is veranderen zo lastig?

In een tijd van snelle technologische groei en globalisering is het cruciaal geworden om flexibel met veranderingen om te gaan. Door voortdurende ontwikkeling en aanpassing behouden we energie en werkplezier in een dynamische omgeving.

In deze impact sessie gaan we in op:

  • Wat is veranderen?
  • Wat zijn jouw ervaringen?
  • Hoe reageert de mens op afwijkende situaties en waarom?
  • Wat is de impact van veranderen op jezelf?
  • Waarom is veranderen zo lastig?
  • Wat is de invloed van cultuur?

Wil jij samen met het team iets waardevols ondernemen? Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame activiteit voor het hele team!

9.8

De beste opleider van Nederland!

Wat ga je leren?

Verandering doorloopt typisch verschillende fasen, en iedereen reageert op zijn eigen tempo. Door te reflecteren op je reactie krijg je zelfinzicht en begrip voor de omgeving. Door te kijken naar eerdere reacties in verschillende levensfasen krijg je bruikbare inzichten voor het effectief omgaan met toekomstige veranderingen.

In de sessie ervaar je praktijkvoorbeelden en reflectie, wat inzicht biedt in persoonlijke groei tijdens veranderingsprocessen.

Voor wie?

De impact sessie ‘Omgaan met veranderingen’ is waardevol voor professionals op alle niveaus, leidinggevenden, teamleden en individuen die streven naar persoonlijke groei. Het is relevant voor iedereen die zijn aanpassingsvermogen wil verbeteren, stress wil verminderen en effectiever wil omgaan met de dynamiek van veranderende omstandigheden in werk en leven.

Wil jij samen met het team iets waardevols ondernemen? Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame activiteit voor het hele team!

Het resultaat

Onze sessies heten niet voor niets 'impact sessies'. In 3,5 uur maken wij serieus impact en stap je de deur uit met:

  • Begrip van de diverse fasen in een veranderingsproces. Je herkent en begrijpt hoe emoties zich tijdens verandering manifesteren en evolueren.
  • Verhoogde emotionele intelligentie: ontwikkel inzicht in je eigen reacties op verandering en het herkennen van gedrag bij anderen in soortgelijke situaties.
  • Versterkt aanpassingsvermogen: vergroot je flexibiliteit bij het reageren op veranderingen en leer praktische strategieën om je aanpassingsvermogen te verbeteren.
  • Betere teamdynamiek: begrijp hoe individuen in een team verschillend reageren op verandering, ontwikkel effectieve samenwerkingsvaardigheden in een veranderende omgeving en hoe samen het beste resultaat te bereiken.

Daarnaast krijg je een aantal ondersteunende materialen mee om op de werkplek verder aan de slag te gaan.

Ik ben er helemaal klaar mee/voor

Het zou veel beter gaan in organisaties als iedereen ‘s ochtends fluitend aan de slag zou gaan. Helaas is dat niet overal het geval. We onderzochten de energiehuishouding van honderden organisaties en duizenden medewerkers en ontdekten de factoren die van invloed zijn op het werkplezier en de resultaten van het team. Eerlijk gezegd zijn de uitkomsten schokkend. Slechts 63% van het potentieel wordt benut en maar 1 op de 6 medewerkers doet ook echt wat hij leuk vindt.

Onze bevindingen zijn vastgelegd in de bestseller Ik ben er helemaal klaar mee. Vind jij dat het beter kan? Start dan nu met de Impact Sessies en breng de lessen uit het onderzoek in de praktijk!

Wil je persoonlijk advies?
Ik help je graag!

Welke training past bij jou? Wil je een 1-daagse of meerdaagse training of toch een sessie van 3,5 uur? Of ben je op zoek naar 1-op-1 coaching of een adviestraject? Bel of mail met Marieke onze trainingsadviseur!