• 1 dagdeel (3,5 uur)

Impact Sessie - Werf de juiste kandidaat

Werf de juiste kandidaat

Veel organisaties beschikken over een recruitment afdeling die verantwoordelijk is voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Maar ook leidinggevenden en/of directe collega’s van de betreffende afdelingen spelen vaak een rol in het selectiegesprek en voeren sollicitatiegesprekken. Kennis en vaardigheden over hoe deze gesprekken te voeren zijn vaak onvoldoende aanwezig. Speciaal voor die groep is deze impact sessie ‘Werf de juiste kandidaat’ ontwikkeld.

In deze impact sessie gaan we in op:

  • Welke kennis, vaardigheden en energie zijn gewenst?
  • Hoe herken je de juiste kandidaat?
  • Gebruik van STARR methode
  • Contact maken en verbinden
  • Luisteren en doorvragen

Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame én waardevolle activiteit voor het hele team!

9.8

De beste opleider van Nederland!

Wat ga je leren?

Concreet handvatten hoe je tijdens een sollicitatiegesprek objectief kwaliteiten, vaardigheden en competenties uitvraagt bij de sollicitant, zodat je zo goed mogelijk kan inschatten of deze geschikt is en de juiste energie meebrengt voor de functie waarop hij/zij solliciteert.

M.b.v. (beschikbare) cv’s ga je samen bepalen welke vragen je kunt stellen. Hoe onderzoek je of iemand in staat is de functie eigen te maken ook als het cv niet aansluit? Hoe kun je het uiteindelijke advies zo goed mogelijk onderbouwen.

Voor wie?

Deze impact sessie is bestemd voor leidinggevenden, supervisors en medewerkers die een rol spelen bij de sollicitatiegesprekken van nieuwe medewerkers en die weinig tot geen ervaring hebben met het voeren van sollicitatiegesprekken.

Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame én energieke activiteit voor het hele team!

Het resultaat

Onze sessies heten niet voor niets 'impact sessies'. In 3,5 uur maken wij serieus impact en stap je de deur uit met:

  • Eenduidigheid over de gewenste kennis, vaardigheden en energie waarover de sollicitant dient te beschikken.
  • Inzicht in het belang van luisteren en de verschillende niveaus waarop dit kan plaatsvinden.
  • Een effectieve interview techniek: het formuleren van relevante vragen om de vaardigheden en fit van de kandidaat te beoordelen, en het creëren van een gestructureerde aanpak om een evenwichtige beoordeling te garanderen.
  • Motivatie en enthousiasme om de gesprekken in te gaan!

Daarnaast krijg je een aantal ondersteunende materialen mee om op de werkplek verder aan de slag te gaan.

Ik ben er helemaal klaar mee/voor

Het zou veel beter gaan in organisaties als iedereen ‘s ochtends fluitend aan de slag zou gaan. Helaas is dat niet overal het geval. We onderzochten de energiehuishouding van honderden organisaties en duizenden medewerkers en ontdekten de factoren die van invloed zijn op het werkplezier en de resultaten van het team. Eerlijk gezegd zijn de uitkomsten schokkend. Slechts 63% van het potentieel wordt benut en maar 1 op de 6 medewerkers doet ook echt wat hij leuk vindt.

Onze bevindingen zijn vastgelegd in de bestseller Ik ben er helemaal klaar mee. Vind jij dat het beter kan? Start dan nu met de Impact Sessies en breng de lessen uit het onderzoek in de praktijk!

Wil je persoonlijk advies?
Ik help je graag!

Welke training past bij jou? Wil je een 1-daagse of meerdaagse training of toch een sessie van 3,5 uur? Of ben je op zoek naar 1-op-1 coaching of een adviestraject? Bel of mail met Marieke onze trainingsadviseur!