Blog

Drie vragen die in het corona tijdperk een groot verschil maken

  • Marcel van Wiggen

De huidige vreemde periode heeft een impact op ons allemaal. Sommigen zijn nog steeds keihard aan het werk met allerlei restricties, anderen zitten thuis in een iets lagere versnelling. Velen vragen zich af wanneer er weer meer duidelijkheid en voorspelbaarheid is. Uiteindelijk doet het iets met onze emoties. Om die reden drie vragen die je helpen in deze periode:

Waar ben ik allemaal dankbaar voor?

In een fase met onzekerheid en beperkingen kun je vrij makkelijk gaan focussen op alles wat niet goed gaat of wat niet kan. Hoe meer je dit doet en hoe meer je bijvoorbeeld nieuws kijkt, hoe sterker je negatieve gevoel kan worden.

Stel daarom vaak de vraag ‘waar ben ik allemaal dankbaar voor?’. Denk hierbij aan je gezin, vrienden of partner. Of wat denk je van je gevulde koelkast, de geweldige gezondheidszorg, de natuur en dat je ook deze dag mag meemaken. Stel jezelf deze vraag als het even lastig is en je zult zien dat je je direct wat beter voelt.

Wat kan ik doen om te blijven groeien?

Groei is een van de menselijke basisbehoeften. Groei geeft voldoening en trots. Wij hebben van nature de neiging om te willen ontwikkelen en beter te worden. Als we voor het eerst gaan hardlopen, meten we de afstand en tijd. De keer erop willen we dan het liefst verder of sneller.

Dit doen we op allerlei gebieden, in onze hobby’s en het werk. Op het moment dat we groeien voelen we ons het best. Een nieuwe taal leren, een website leren bouwen of je kookkunsten verbeteren voelen uiteindelijk echt beter dan weer een avondje Netflixen. Zorg dus dat je ook in deze tijd iets hebt waar je in kunt groeien.

Hoe zorg ik ervoor dat ik fysiek sterk ben?

De sportclubs zijn deels gesloten, de thuiswerkers zitten een groot deel van de dag achter een bureau en ga zo maar door. Onze mentale gesteldheid moet in orde blijven (vraag 1 & 2), maar ook onze fysieke gesteldheid moet op niveau blijven.

Buiten bewegen en sporten is nog steeds mogelijk voor velen en ook binnenshuis is het mogelijk om nieuwe gewoontes te starten. Ga eens lekker een stuk wandelen, zoek op Youtube naar een stretchroutine of loop de trap wat vaker op en af. Een gezond lichaam zorgt namelijk ook voor een sterke geest.

Blijf mentaal en fysiek sterk

Stel deze drie vragen meerdere keren per dag en je zult zien dat je stemming verbetert EN dat je steeds vaker de goede keuzes maakt. Zet ze op een briefje en hang ze op je badkamerspiegel om je eraan te herinneren. Deze periode kan nog best een tijd duren. Dus zorg ervoor dat je humeur zo goed mogelijk is en dat je mentaal en fysiek sterk te blijft. Dit doe je voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen.

Merk je dat je wel wat ondersteuning kunt gebruiken op dit gebied? Dan is onze training persoonlijke effectiviteit , training persoonlijk leiderschap of de training meewerkend leidinggeven misschien wel datgene dat jou hierbij zou kunnen helpen. Bekijk de ons complete trainingsaanbod voor meer informatie.

Mis niet langer onze impactvolle tips & inspiratie!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief