Blog

6 tips om maximaal van je vakantie te genieten!

  • Marcel van Wiggen

Lekker relaxen en genieten van je vakantie lijkt heel logisch, maar lukt zeker niet iedereen. Er bestaat ook zoiets als vakantiestress en menigeen heeft moeite om vanuit de drukte in de relaxstand te schieten. Even alles loslaten en maximaal genieten is echter wel goed voor je.

Daarom 6 tips die je kunnen helpen:

  • Stel geen hoge verwachtingen

Doordat we toeleven naar de vakantie kunnen we soms in ons hoofd allerlei droombeelden genereren. Het hotel dat we geboekt hebben ziet er op de plaatjes fantastisch uit en ook dat natuurpark moet geweldig zijn. Hoe meer je hiernaar kijkt, hoe groter de kans is dat het anders is dan verwacht. Die foto’s worden namelijk gemaakt onder de beste omstandigheden als het niet druk is. Kijk daarom minder naar al die foto’s en reviews en richt je veel meer op de kleine dingen. Samen de zon onder zien gaan of lekker buiten aan tafel zitten, zonder iets te moeten. Het zijn juist die kleine dingen die we niet hadden verwacht die de vakanties zo mooi maken.

  • Wees dankbaar

In plaats van bezig te zijn met het laatste nieuws dat op je telefoon binnenkomt of de planning van de dag, wees dankbaar voor de momenten die je samen hebt. Stel jezelf eens wat vaker de vraag ‘Hoeveel van deze vakanties heb ik nog?’. Voor degene met kinderen, realiseer je dat het heel snel gaat en dat ze straks niet meer mee willen. Extra reden om maximaal te genieten!

  • Beloon jezelf

Zorg ervoor dat je elke dag iets doet dat jij graag wilt, al is het maar voor 30 minuten. Op vakantie is het niet het moment om jezelf de hele dag weg te cijferen of je aan te passen. Je moet helemaal niets. Moeten bewaar je sowieso maar voor het werk en niet voor in je vakantie. Huur die kano omdat je het leuk vind, doe die wandeling waar je in de avond zin in hebt of koop dat schilderijtje waar je verliefd op bent. Beloon jezelf elke dag, je hebt tenslotte afgelopen jaar hard genoeg gewerkt.

  • Ga naar buiten

Zorg dat je zoveel mogelijk buitenlucht krijgt en veel beweegt. Het is wetenschappelijk aangetoond dat buitenlucht erg goed voor ons is en het zorgt ervoor dat we meer rust in ons lichaam en geest krijgen. Blijf volop in beweging want dat is goed voor je hormoonhuishouding. Dus niet de hele dag op een strandbedje, maar ook even losgaan met strandtennis of volleybal. Lekker actief zijn en zorgen dat je veel lacht!

  • Houd bij hoeveel je werkt

Dit lijkt de vreemdste tip uit het rijtje, maar is tegelijkertijd ook een hele serieuze tip. Heel veel mensen zijn op vakantie nog steeds aan het werk. De ene is in gedachten bezig met een groot project of denkt na over hoe het afgelopen zou zijn met die laatste order. Weer anderen zijn zelfs gewapend met telefoon en laptop aan het reageren op de laatste ontwikkelingen. Helaas zijn heel veel vakantiegangers in gedachten nog steeds aan het werk. Daarom de tip om een klein lijstje bij te houden met daarop het aantal uren per dag dat je met werk bezig bent. Leg deze op het nachtkastje. Voor de meeste is het een echte wake-up call als ze weer naar het lijstje moeten grijpen.

  • Manage je telefoon

Onze telefoon is een te dominante rol gaan spelen in ons leven en onze communicatie. De apps zijn zo gemaakt dat we als een gedresseerde hond gelijk reageren op de kleinste geluidjes. Zet je telefoon uit, zet alle push berichten uit en deinstalleer je e-mail app. Als alle meldingen uitstaan heb je veel minder de neiging om te reageren en bepaal jij het moment waarop je informatie wilt ontvangen. Als je één keer per week je mail toch nog wil lezen (liefst niet!) doe dat dan maar via web-mail. Dan heb je in ieder geval tussentijds niet alle e-mails ontvangen en gelezen.

Volg bovenstaande tips en je zult zien dat je vakantie nog mooier wordt. Geniet van elke dag en zorg dat je heel veel mooie herinneringen verzamelt!

Merk je nu dat je hulp kunt gebruiken om in de relaxstand te komen? Lees dan ons gratis Ebook ‘Krijg grip op je gedachten’ of lees het boek Jezelf de Baas.

Hoe krijg je grip op je gedachten?

Mis niet langer onze impactvolle tips & inspiratie!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief