De geheime kracht van #DOESLIEF

  • Marcel van Wiggen

SIRE hoopt met de #DOESLIEF campagne dat mensen zich realiseren dat onaardig gedrag nergens voor nodig is en kwetsend is voor de ander. De hashtag #DOESLIEF wordt actief gebruikt om mooie en lieve acties uit te lichten. Maar #DOESLIEF doe je toch niet alleen voor een ander?!

Deel je emoties

De emoties die we delen met de mensen om ons heen hebben ook direct invloed op onszelf. Met dat gemopper trekken we ook onszelf omlaag, maar aan de andere kant als we iets heel aardigs doen of liefs zeggen, hebben we hier ook gelijk profijt van. Het delen van onze emoties heeft een groot effect.

Voel je dankbaar

Een uitgebreide studie naar levensgeluk laat zien dat we ons het beste voelen als we ons dankbaar voelen. Dankbaar voor wat we hebben, meemaken of dankbaar voor de mensen in ons leven. En wat blijkt!? Als we die gevoelens ook nog eens delen, dan heeft dit een heel groot effect. Ook op onszelf!

In deze clip zie je een klein experiment, waarbij aan de deelnemers wordt gevraagd om aan te geven welke persoon heel veel in hun leven betekent. Ze krijgen allen een pen en papier om op te schrijven waarom deze persoon zoveel voor hen betekent. Vervolgens krijgen ze onverwachts de opdracht om de betreffende persoon op te bellen en hun aantekeningen voor te lezen. In het filmpje zijn de emoties voelbaar. En weet je wat het effect is? Degenen die hun emoties deelden per telefoon voelden zich naderhand zelf ook een stuk gelukkiger.

Dus lief zijn voor anderen, is eigenlijk ook lief voor jezelf!

Merk jij dat jouw humeur wel een zetje kan gebruiken? Vindt je het lastig om in de huidige situatie positief te blijven? Kijk dan naar onze training Persoonlijke Effectiviteit of training Persoonlijk Leiderschap of lees één van onze gratis E-books.

Mis niet langer onze impactvolle tips & inspiratie!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief