blog

3 zinnen die je leven veranderen!

De woorden die we gebruiken in onze communicatie kunnen erg krachtig zijn. Er zijn zelfs zinnen die een groot verschil maken. Helaas gebruiken de meeste van ons ze net iets te weinig. Lees daarom onderstaand 3 zinnen die je veel vaker zou moeten gebruiken.

Untitled design(1).jpg

Onderstaande zinnen kun je in de communicatie met anderen gebruiken. Ook in je eigen gedachte zijn ze effectief!

  • Het is wat het is!

Onze dagelijkse emoties worden voor een groot deel veroorzaakt doordat we continu de situatie om ons heen vergelijken met onze verwachting of norm. Als een gesprek beter verloopt dan verwacht, dan wordt het een goed gesprek. Als een hotel op vakantie er niet zo mooi uit ziet als op de foto’s, dan is het hotel toch echt niet goed genoeg. Dat vergelijken met onze verwachtingen of norm doen we heel vaak. Helaas komen we soms in situaties terecht die we niet zomaar kunnen aanpassen. Als we echter blijven focussen op het verschil tussen de werkelijkheid en onze norm, wordt het er niet leuker op. Als je blijft denken aan wat niet klopt of wat jij tekort komt, creëer je veel negatieve emoties in jezelf. Zeg daarom eens wat vaker ´Het is wat het is!´. De ideale manier om weer verder te kunnen.

  • F*ck it, ik doe het toch!

We hebben allemaal wel eens iets dat we spannend vinden. Voor de een is dat een moeilijk gesprek met een collega of familielid om te delen wat er dwars zit, voor de ander is het een telefoontje naar een vervelende klant of een praatje voor de groep. Het maakt niet uit wat het is, we hebben allemaal wel eens een moment dat we spanning opbouwen, dat we ons stiekem druk maken en zelfs twijfelen of we het wel gaan doen. Voor die momenten dat je iets aan gaat doen dat je spannend vindt, dat je buiten de comfortzone treedt, is deze zin de ultieme motivator; roep hardop ‘F*ck it, ik doe het toch!’ en merk hoe je jezelf dat laatste zetje geeft.

  • Ik ben fantastisch!

Zodra we als baby bewust worden van onze omgeving, beginnen we ons aan te passen. Onze ouders of opvoeders hebben een beeld over hoe het moet en daar wil je graag aan voldoen. Als we wat ouder worden en naar school gaan wordt er nog meer van ons verwacht. Zo leren we steeds dat we ons op een bepaalde manier moeten gedragen om OK te zijn. Sommigen leren dat fouten maken niet OK is en weer anderen leren dat je sterk en stoer moet zijn om goed te kunnen leven. Wat het ook is, indirect zijn we een deel van ons leven bezig geweest om te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Soms is dit zo diep ingesleten in ons gedrag dat we dit op latere leeftijd nog steeds aan het doen zijn. Voor diegene die merkt dat hij/zij zichzelf nog steeds probeert te bewijzen of graag OK wil zijn in de ogen van ouders of familie, roep eens elke ochtend in de spiegel ‘Ik ben fantastisch!’. Je hebt niets meer te bewijzen. Geniet van jouw leven!


Ben je op zoek naar nog meer praktische hulpmiddelen om jezelf de baas te worden? Lees dan onze gratis Ebooks ‘Hoe krijg je grip op je gedachten’ of 'Meer zelfvertrouwen in 10 dagen' of neem de stap, die je mogelijk al veel eerder had moeten nemen. Schrijf je in voor de training Persoonlijke Effectiviteit en ervaar hoe je in 3 dagen tijd een boost aan zelfvertrouwen en inzicht krijgt om zaken definitief anders aan te pakken.

GRATIS Ebook

Schrijf je in voor de PER4MANCE updates en ontvang per direct het gratis Ebook 'Hoe krijg je grip op je gedachten'.

dit veld niet invullen s.v.p.
GRATIS Ebook

Schrijf je in voor de PER4MANCE updates en ontvang per direct het gratis Ebook 'Meer zelfvertrouwen in 10 dagen'.

dit veld niet invullen s.v.p.

Over de schrijver

Marcel van Wiggen

Marcel van Wiggen

Trainer / Coach / Adviseur / Managing partner / Schrijver

Ik ben Marcel van Wiggen, geboren in 1971, getrouwd en vader van Luke en Nick. Mijn motto is 'Haal er alles uit wat er in zit'. Ik ben geïnteresseerd in alles wat mensen inspireert, motiveert en belemmert.