• € 3.190,-

Outplacement Begeleiding

Dit programma is ontwikkeld om mensen die om wat voor reden dan ook een gefundamenteerde loopbaankeuze moeten of willen gaan maken professioneel en resultaatgericht te begeleiden tijdens dit proces. Bij Per4mance staat het belang van de individuele medewerkers voorop. Na de verwerkingsfase ondersteunen wij de medewerkers om met een frisse blik op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

9.8

De beste opleider van Nederland!

Stress en onzekerheid

Veranderen van baan geeft meestal veel stress en onzekerheid. Zeker als dit niet je eigen keuze is. Van de andere kant geeft het ook de mogelijkheid om eens goed te onderzoeken wat voor werk en/of organisatie het beste of beter bij je past. Er zijn dus ook kansen. Maar om daarvoor open te staan, moet je het verlies van je huidige baan wel eerst een plekje kunnen geven. Voor de een is dat wat makkelijker dan voor de ander en zeker na een langere periode voor dezelfde werkgever te hebben gewerkt, kost dat tijd en aandacht.

Ook de reden en omstandigheden van het ontslag hebben invloed op hoe jij op de korte of middellange termijn naar de toekomst kunt kijken. Dat verklaart ook waarom outplacement begeleiding altijd maatwerk is.

Het programma

Al onze programma’s zijn gebaseerd zijn op jarenlange praktische ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van mensen die vanuit diverse werk- en/of privéomstandigheden méér of weer opnieuw grip willen krijgen op hun leven en toekomst. Onze coaches zijn dan ook allemaal, ieder vanuit hun eigen arbeidsverleden, professionele ervaringsdeskundigen en gespecialiseerd in de actuele arbeidsmarkt-ontwikkelingen. De duur van dit programma kan variëren van 2 tot 6 maanden. Dit geheel afhankelijk van jouw specifieke situatie en verwachtingen. De ervaring leert ons dat de meeste mensen graag weer zo snel mogelijk verzekerd willen zijn van een baan en inkomen. Maar om te komen tot een weloverwogen besluit richting de toekomst en teleurstellingen te voorkomen, adviseren wij om hier de benodigde tijd voor te nemen.

De stappen

Onderstaand de 9 stappen in het begeleidingstraject.

Stap 1: Intake

Dit is het eerste moment van contact tussen jou en een PER4MANCE coach. Hierin wordt wederzijds kennis gemaakt en vanuit de situatie en jouw specifieke behoefte bepaald of er voldoende vertrouwen is om met elkaar het avontuur aan te gaan. Mocht dit om wat voor reden niet zo zijn, dan kijken we samen wie jou beter zou kunnen ondersteunen.

Stap 2: Wie ben ik?

Om straks keuzes te kunnen gaan maken die zo veel als mogelijk aan jouw verwachtingen voldoen, is het belangrijk om een helder inzicht te hebben in wat jou drijft. Wat zijn jouw voorkeursstijlen en welke basisbehoeften geven jou de meeste energie. Maar ook in wat voor omgeving voel ik mij het beste thuis en waarom.

Stap 3: Wat zijn mijn kernkwaliteiten?

In deze stap onderzoeken we wat jouw natuurlijke oftewel kernkwaliteiten zijn. Dit zijn sterke eigenschappen waar je vaak voor wordt gewaardeerd en op aangesproken wordt, maar die voor jou zo vanzelfsprekend zijn dat je er zelf vaak niet bewust van bent. Straks heb je ze keihard nodig, dus goed om deze helder te krijgen.

Stap 4: Professionele competenties

In deze stap gaan we op basis van de formule R = K x V xE2  kijken naar welke professionele Kennis en Vaardigheden jij jezelf tot nu toe hebt eigen gemaakt. Maar ook wat motiveert jou en wat zijn je ambities. Kortom waar krijg jij Energie van. Dit is zijn belangrijke puzzelstukjes in de mogelijkheden en de te maken keuzes.

Stap 5: Wat wil ik wel, maar ook niet!

Bewust zijn van wat je zeker graag in je toekomstige werkomstandigheden terug wil zien is superbelangrijk. Maar nog belangrijker is om ook een goed beeld te hebben van wat je zeker niet terug zou willen zien. Samen gaan we bekijken welke elementen je straks graag wel en niet wil vinden in je nieuwe baan.

Stap 6: Onbegrensd zoeken

Nu is het dus tijd om naar passende mogelijkheden te gaan kijken. Dit is een creatief proces waarbij je op onderzoek gaat naar alle mogelijke (werk)omstandigheden waarin jij het meest tot je recht komt, waar je energie van krijgt, tot de beste resultaten en dus meeste voldoening van je inzet komt.

Stap 7: Arbeidsmarktonderzoek

Nu je alle mogelijkheden in beeld hebt, kunnen we gaan prioriteren. Dit doen we door naast je financiële mogelijkheden ook de actuele arbeidsmarkt gericht te gaan onderzoeken door op zoek te gaan naar passende vacatures. Hierbij zullen wij ook ons netwerk activeren en d.m.v. jobhunting posities die nog niet worden aangeboden, toch beschikbaar te krijgen.

Stap 8: Keuzes maken

Om je doel te gaan bereiken en dus doelgericht te gaan solliciteren gaan we in deze stap je CV opstellen, je LinkedIn profiel updaten, je netwerk in kaart brengen etc. Dit betekent dus keuzes maken en voor elke keuze die je maakt een concreet plan naar succes te bedenken.

Stap 9: Plan uitvoeren

Dit is de stap waarin je met voldoende inzicht, kennis en vertrouwen je plan uit kan gaan voeren en de coach wat meer op afstand komt te staan in de rol van adviseur en vraagbaak. Ook voor de periode van 3 maanden nadat je aan je nieuwe baan begonnen bent.

De financiën

Het financiele plaatje speelt vanzelfsprekend ook vaak een rol. Goed financieel inzicht helpt je om straks de juiste beslissingen te maken. 

Om te voorkomen dat we tijdens de begeleiding tegen onverwachte verrassingen en/of teleurstellingen aan lopen, kan een juridische check op je vaststellingovereenkomst of ontslagprocedure onderdeel van de intake zijn.

Ook de manier waarop de vergoeding wordt uitgekeerd kan fiscaal van belang zijn. Bij een meer complexe situatie kunnen we je een onafhankelijk financieel adviseur aanbieden, zodat je zeker weet dat het goed zit.

Het doel

Ons belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat jij een leuke, energieke en fijne baan vindt op de arbeidsmarkt. 

We ondersteunen je hierbij met:

  • 16 uur persoonlijke begeleiding
  • MapsTell of DISC persoonlijkheidsanalyse
  • Boek Jezelf de Baas en andere artikelen die jou kunnen helpen
  • Tips & tricks
  • Het inzetten van ons netwerk