Trainingen

Training Teamontwikkeling in 66 dagen

Met een gedegen en concreet stappenplan worden de bouwstenen van een succesvol team behandeld, ervaren en geïmplementeerd. De training richt zich op meer vertrouwen, eigenaarschap, werkplezier, verbinding en betere prestaties van het team.

 

Op weg naar een excellent team

Dit traject is ontwikkeld voor teams die een permanente verbetering willen implementeren. De sessies richten zich op meer vertrouwen, eigenaarschap, meer werkplezier, meer verbinding en betere prestaties van het team. De 66 dagen is speciaal gekozen vanwege de wetenschap dat een gemiddelde gedragsverandering 66 dagen tijd nodig heeft om echt te beklijven. Gedurende het traject is het team op verschillende manieren bezig met het groeiproces om ervoor te zorgen dat nieuw gedrag zich omzet in nieuwe gewoontes.

Het gehele traject zal worden begeleid door 1 hoofdtrainer die ook bij alle sessies aanwezig is. Daarnaast zal minimaal 1 extra trainer aansluiten afhankelijk van de module.

 

Een groot verschil in een korte tijd

Hoe zou het zijn als het team echt maximaal samenwerkt? Als iedere medewerker zijn verantwoordelijkheid neemt? Als er een cultuur is waarbij medewerkers elkaar aanjagen om het beste te geven en elkaar kunnen aanspreken, zonder dat dit tot gedoe leidt? Als er een gevoel is dat het team elkaar vertrouwt en er echt voor gaat? Als iedere medewerker met voldoening ‘s avonds weer thuiskomt? Zowel de resultaten als het werkplezier zouden dan maximaal zijn. Medewerkers zouden in zo’n team met plezier hard willen werken. Helaas is dit nu niet het geval bij veel teams, omdat dit niet structureel wordt aangepakt. Vaak blijft het beperkt tot korte teamsessies, die heel even tot een opleving leiden, maar na een korte tijd is alles toch weer als vanouds.

Dit traject is juist ontwikkeld om hier verandering in aan te brengen. Zowel de tijdsduur en de opbouw zorgen voor blijvende veranderingen.

Download de brochure

 

Interactief en gericht op de praktijk

Teambuilding gaat over inzicht krijgen in het gedrag van anderen en jezelf. Hoe je omgaat met je collega’s – motiveren, confronteren, inspireren, waarderen, communiceren – en hoe je daar effectief in kunt zijn. Door inzicht te krijgen in de kwaliteiten van het team kun je de kwaliteiten optimaal inzetten om met meer energie een beter resultaat te krijgen.

 • inzicht in het potentieel dat in jou en je team aanwezig is
 • inzicht in slimme manieren om van dit potentieel gebruik te maken
 • een concreet plan van aanpak voor jouw verbeterpunt

 

Het pad naar betere teamprestaties

Het recept voor het bereiken van de beste teamresultaten is:

 • Vertrouwen als basis
 • Het vermogen om constructieve conflicten aan te gaan
 • Gezamenlijke doelen die gedragen worden
 • Eenvoudig proces en afspraken voor snelle besluitvorming
 • Een cultuur waarin teamleden elkaar aanjagen tot 100% inzet
 • Onderlinge coaching om elkaar beter te maken
 • Successen die samen gevierd worden

Samen bekijken we welke aspecten in jouw team en situatie verbeterd kunnen worden. Door onze praktische, interactieve en soms confronterende aanpak ontstaan altijd interessante nieuwe inzichten. Hiermee boek je als team betere resultaten.

 

Ervaringen

“"We zijn de training gestart met mooie, sterke, slimme persoonlijkheden en de training geëindigd als sterk, slim team met een mooie persoonlijkheid! Wat is dat dan? Een energie boost op de werkvloer. Meer inzicht in elkaars kwaliteiten en betere samenwerking. Visie komende jaar met een actieplan en een gezamenlijk verhaal”

-C. Mast, procesmanager Klanthuis

“Geweldige training, zeer diepgaand, energiek en leuk. De mens zijn psyche en gedrag staan hierin centraal, van waaruit beïnvloeden en samenwerken worden behandeld. Als iedereen de leerpunten uit deze training ter harte zou nemen dan zou de wereld er heel veel beter uitzien!”

-K. Visser, manager Hexion inc.

 

Wat biedt het programma?

In een cyclus van 66 dagen word er gewerkt aan inzicht in gedrag, het nemen van eigen verantwoordelijkheid en meer energie in teams. Het programma is opgesplitst in een aantal fasen;

Fase 1: Persoonlijke effectiviteit

Deze 5 dagdelen (inclusief avondprogramma op de eerste avond) zijn gericht op inzicht krijgen in gedrag, hoe gedrag te beïnvloeden en verantwoordelijkheid nemen voor eigen emoties. Met de oefeningen en tools wordt het mogelijk om je beste versie te worden. Voor het vertrouwen en de veiligheid van de deelnemers is het gewenst dat de direct leidinggevende niet deelneemt aan dit deel van de training.

Fase 2: Open communicatie

Deze 2 dagdelen zijn gericht op de onderlinge communicatie en het herkennen van patronen bij elkaar. Voorafgaand aan deze dag krijgt elke deelnemer en uitnodiging om een persoonlijkheidstest van Mappstell in te vullen. Deze resultaten worden gebruikt om inzicht te krijgen in de eigen persoonlijkheid maar ook om inzicht te krijgen in de persoonlijkheid van de andere teamgenoten.

Fase 3; Optimale samenwerking

Deze 2 dagdelen is gericht op het verbeteren van de samenwerking. Met behulp van teamopdrachten en de bijbehorende theorie wordt de optimale samenwerking van een team in kaart gebracht. Elkaars kwaliteiten worden benoemd en afspraken gemaakt om deze optimaal te benutten.

Fase 4; Heldere akties en doelen

De afsluitende 2 dagdelen zijn gericht op het stellen van doelen, richten van de neuzen en in kaart brengen van concrete acties. Op deze dag wordt ook aandacht besteed aan de energiecirkel. Hoe houden we de energie hoog? Waartoe is het team toe in staat? En het belangrijkste; Waar staan het team voor!

Tussendoor

Tussen de sessies worden de deelnemers met regelmaat geappt met reminders, clips en videoboodschappen van de trainers. Na elke sessie worden support materialen (geheugen-steuntjes, posters, handouts) beschikbaar gesteld om het team te ondersteunen.

 

Een stevige basis

 • Deze training is gebaseerd op de inzichten uit het boek ‘Jezelf de Baas’ en ‘Ik ben er helemaal klaar mee’;
 • Door intensieve oefeningen ervaar je het zelf;
 • Deelnemers ontvangen een exemplaar.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over deze training en onze aanpak? Download dan nu de brochure.

Wij bieden ook andere trainingen: Effectief Leiderschap, Persoonlijke Effectiviteit, Persoonlijk Leiderschap, Meewerkend Leidinggeven, Verandermanagement in de Praktijk en maatwerk teamtrainingen. Bekijk alle trainingen.