• 1 dagdeel (3,5 uur)

Impact Sessie - Veiligheid & vertrouwen

Psychologische veiligheid in een team bevordert openheid en vertrouwen. Het moedigt medewerkers aan om ideeën te delen, fouten te erkennen en samen te leren. Dit creëert een cultuur van groei, innovatie en welzijn. Veiligheid en vertrouwen zijn onderwerpen die de laatste jaren meer aandacht krijgen Hoe zit dat bij jou in de organisatie?

In deze impact sessie gaan we in op:

 • Wat is psychologische veiligheid?
 • Voorbeelden uit de praktijk
 • (H)erken elkaars emoties
 • Feedback en grenzen
 • Kwetsbaarheid omarmen
 • Teamnormen en gedragsregels

Met deze impact sessie garanderen wij een leerzame én waardevolle activiteit voor het hele team!

9.8

De beste opleider van Nederland!

Wat ga je leren?

Ontdek de kunst van effectieve samenwerking in deze impact sessie. Leer vaardigheden om op constructieve wijze discussies te voeren en feedback te geven. Dan kom je tot de beste resultaten. Verdiep je in de verschillen tussen gezonde spanning en sociaal veilige werkomgevingen. De impact sessie benadrukt ook het belang van veiligheid en vertrouwen voor diversiteit en inclusie, waarbij elke stem wordt gewaardeerd.

Het ontrafelen van deze elementen stelt deelnemers in staat om bij te dragen aan een team waar openheid, begrip en welzijn gedijen. Een psychologisch veilig team is niet soft maar werkt constructief, waarbij men elkaar durft aan te spreken en men bereid is feedback te ontvangen.

Voor wie?

De impact sessie ‘Veiligheid & vertrouwen’ is geschikt voor iedereen binnen organisaties: van leidinggevenden tot teamleden. Het helpt individuen beter begrijpen hoe ze een ondersteunende omgeving kunnen creëren, waar openheid, respect en vertrouwen gedijen.

Door rekening te houden met elkaar, duidelijk grenzen aan te geven en open te staan voor ieder inbreng, ontstaat een cultuur waarin medewerkers zich gewaardeerd, gehoord en gesteund voelen, wat uiteindelijk leidt tot een productievere en gezondere werkomgeving.

Het resultaat

Onze sessies heten niet voor niets 'impact sessies'. In 3,5 uur maken wij serieus impact en stap je de deur uit met:

 • Een hoger zelfbewustzijn en empathie om beter te reageren op emoties, zowel van jezelf als anderen.
 • Strategieën om conflicten en felle discussies op een constructieve manier op te lossen en misverstanden te voorkomen.
 • Het begrijpen van de dynamiek van teaminteracties en het creëren van een omgeving waarin teams floreren.
 • Het ontwikkelen van vaardigheden om constructieve feedback te geven en te ontvangen.
 • Motivatie en enthousiasme om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen rol hierin!

Daarnaast krijg je een aantal ondersteunende materialen mee om op de werkplek verder aan de slag te gaan met psychologische veiligheid en vertrouwen.

Wil je ook groeien?
Ik adviseer je graag!

Kunnen wij je helpen met een van onze trainingen? Of wil je ons en onze aanpak eerst beter leren kennen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze experts.

Mis niet langer onze impactvolle tips & inspiratie!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief