Slimmer Leidinggeven

Waarom reageren medewerkers soms anders dan je verwacht? Waarom draait het team de ene keer soepel en de andere keer stroef? Hoe stuur je effectief op het gewenste gedrag? Hoe krijg je medewerkers meer betrokken bij de resultaten? In dit boek vind je antwoorden op al deze vragen en meer slimme tools.

Slimmer Leidinggeven bereikte de top 10 van Managementboek.nl en inspireerde al veel lezers.

Lees verder of bestel direct het boek!

Met minder moeite, betere resultaten

Gebruikmakend van psychologie, praktijkvoorbeelden en eenvoudige tools beschrijft trainer en coach Marcel van Wiggen hoe je als leidinggevende slimmer en effectiever te werk gaat. Wat kun je verwachten?

 • een handboek voor beginnende leidinggevenden en voor ervaren managers
 • een andere, verrassende kijk op leidinggeven
 • direct toepasbare tips en inzichten om met minder moeite betere resultaten te boeken

Slimmer leidinggeven staat centraal in de aanpak van Marcel en de andere trainers en coaches van Per4mance. Leer ons beter kennen.

Enkele recensies
over het boek

 • 'Slimmer leidinggeven' is een zeer laagdrempelig een leesbaar boek, geschreven voor iedereen die zich (verder) wil verdiepen in de kunst van het leidinggeven. Bestaande theorieën worden tot hun essentie teruggebracht, waardoor veel ballast en zware management literatuur achterwege kon blijven. De tips & ..Lees meer

  'Slimmer leidinggeven' is een zeer laagdrempelig een leesbaar boek, geschreven voor iedereen die zich (verder) wil verdiepen in de kunst van het leidinggeven. Bestaande theorieën worden tot hun essentie teruggebracht, waardoor veel ballast en zware management literatuur achterwege kon blijven. De tips & aanbevelingen zijn uit het leven gegrepen en zeer praktisch toepasbaar. het boek heeft een heldere structuur en een logische samenhang en volgorde, terwijl de verschillende delen toch afzonderlijk gelezen kunnen worden. Kortom, één van de meest verfrissende publicaties op dit gebied sinds lange tijd.

  ..Lees minder
  H. v. Wingerden Boek Slimmer Leidinggeven
 • Slimmer leidinggeven, met minder moeite betere resultaten is een perfecte titel voor het boek. Het beschrijft het boek uitstekend. Het boek leest makkelijk weg en geeft praktische handvatten hoe op een effectieve en efficiënte manier leiding gegeven kan worden. Het is mooi hoe in het boek verschillende ..Lees meer

  Slimmer leidinggeven, met minder moeite betere resultaten is een perfecte titel voor het boek. Het beschrijft het boek uitstekend. Het boek leest makkelijk weg en geeft praktische handvatten hoe op een effectieve en efficiënte manier leiding gegeven kan worden. Het is mooi hoe in het boek verschillende managementtheorieën worden geïntegreerd. Verfrissend hoe, aangegeven met een accent in de kantlijn, het boek vol staat met anekdotes. Dit maakt de inhoud van het boek levendig.Marcel maakt duidelijk, dat met eenvoudige tips leidinggeven helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Maar dat het leuk en inspirerend is. Zolang je maar dicht bij jezelf blijft. Marcel zorgt er voor dat je als leidinggevende dicht bij jezelf blijft. Hij houdt je steeds een spiegel voor. Een treffende zin "Als jij het beeld hebt dat je middelmatige medewerkers hebt, zul je ook middelmatigheid creëren." Een boek dat bij iedere leidinggevende (gelezen) in de kast zou moeten staan!

  ..Lees minder
  R. Scholten Boek Slimmer Leidinggeven
 • Heerlijk makkelijk leesbaar en toepasbaar boek waarin duidelijk en beeldend parallellen getrokken worden naar de praktijk. Herkenbare situaties, types en problemen komen aan het bod. In mijn beleving is het een werk dat in iedere manager zijn verzameling thuishoort en regelmatig weer eens gelezen mag worden! ..Lees meer

  Heerlijk makkelijk leesbaar en toepasbaar boek waarin duidelijk en beeldend parallellen getrokken worden naar de praktijk. Herkenbare situaties, types en problemen komen aan het bod. In mijn beleving is het een werk dat in iedere manager zijn verzameling thuishoort en regelmatig weer eens gelezen mag worden! heerlijk voor de alom bekende "o ja erlebnis" en te beleven en elke keer weer nieuwe inzichten op te doen. Inspirerend om alle handvatten die erin staan te gaan gebruiken en te zien werken in de praktijk.

  ..Lees minder
  L. Hennekens Boek Slimmer Leidinggeven

Volg ook de training Effectief Leiderschap

Slimmer leidinggeven leer je ook met onze training Effectief Leiderschap. Deze sluit perfect aan op het boek. Je krijgt dan:

 • een groepstraining van 4 aaneengesloten dagen
 • voor beginnende en ervaren leidinggevenden, projectleiders en managers
 • geschikt voor diverse branches in de profit- en non-profit-sector

Ben je geïnteresseerd in deze training? Bekijk het programma en meer recensies of vraag direct de brochure aan.

Wil je ook groeien?
Ik adviseer je graag!

Kunnen wij je helpen met een van onze trainingen? Of wil je ons en onze aanpak eerst beter leren kennen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze experts.