Blog

Zes principes voor een fantastisch leven

  • Marcel van Wiggen

Als je een fantastisch leven wilt, dan moet je iets anders doen dan de gemiddelde persoon. Teveel mensen berusten, geven op of kiezen vooral voor comfort. Een fantastisch leven komt niet uit zichzelf op je pad. Je moet er echt aan werken. Hierbij een aantal principes die je helpen.

Leef alsof het leven eindig is

Iedereen weet dit natuurlijk, maar bijna niemand staat er bewust bij stil. Zorg dat je de tijd maximaal benut, dat je waarde toevoegt en dat je met name leuk bent om het leven mee te delen. Aan het einde is dat uiteindelijk het enige wat telt.

Je kunt alles bereiken

Als het iemand gelukt is, dan betekent dat het mogelijk is. Je kunt een plan maken en aan jezelf werken, zodat ook jij je doelen bereikt. Durf te dromen en durf met name te falen. Het zijn vaak onze eigen gedachten die ons tegenhouden.

Laat je niet afleiden

De TV, Netflix en de mobiele telefoon houden ons teveel bezig. Dit zorgt ervoor dat we continu overprikkeld zijn, maar ons ook laten afleiden. Wees heel bewust waaraan je je tijd besteedt. Als je er niet slimmer of gezelliger van wordt (o.a nieuws) zet het dan gewoon uit!

Wees alert met wie je tijd doorbrengt

De mensen om ons heen hebben direct invloed op ons welzijn. Zo zijn er mensen die de energie uit zichzelf en de omgeving trekken door continu negatief te zijn of van het ergste uit te gaan. Kijk wie en wat je energie kost en besteedt daar bewust geen tijd aan.

Neem verantwoordelijkheid voor je emoties

Teveel mensen geven anderen de schuld als het niet goed met ze gaat, maar uiteindelijk leidt dat niet tot verandering. Neem verantwoordelijkheid en wees je bewust van het volgende: als je focust op de positieve dingen of negatieve dingen, je gaat ze altijd vinden. Beheers je focus en je beheerst je emoties.

Er is maar één belangrijk project

Natuurlijk hebben we allemaal belangrijke taken en vinden we ons werk vaak heel belangrijk. Dat klopt, maar er is één project belangrijker dan alle anderen. Namelijk het project om aan jezelf te werken, om elke dag weer iets beter te worden. Start daarom elke dag met de vraag: ‘Hoe kan ik vandaag weer iets meer genieten en toevoegen aan anderen?’.

Wil jij weten hoe je dit structureel in de praktijk toepast? Kijk dan naar de training Persoonlijke Effectiviteit en de training Coachend Leiderschap. Of neem gewoon contact op voor een goed advies, boek of actie.

Hoe krijg je grip op je gedachten?

Mis niet langer onze impactvolle tips & inspiratie!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief