Blog

8 dingen die je moet loslaten voor een leuker leven!

  • Marcel van Wiggen

Soms denken we dat een leuker leven een product is dat we in de supermarkt van het schap kunnen pakken. Al die reclames willen ons dat maar al te graag laten geloven, maar zo werkt het niet! Je moet er echt zelf moeite voor doen en vaak moet je er eerst iets voor loslaten.

Wil je je dag leuker maken? Stop dan met de volgende zaken:

Vasthouden aan het verleden

Als het verleden jou niet dient, omdat het niet gelopen is zoals jij wilde, wordt het tijd om los te laten. Jij bent gedeeltelijk het product van het verleden, maar de toekomst is niet gebaseerd op het verleden. Laat negatieve gedachten en gebeurtenissen los. Ze hebben je sterker gemaakt en focus nu op wat er gaat komen!

Veel in risico’s denken

Al dat denken in risico’s zorgt ervoor dat je je steeds meer dingen in je hoofd haalt, je gaat al beren op de weg zien waar niemand ze ziet. Door levendig te denken in risico’s maak je jezelf nu al angstig of verdrietig voor zaken die helemaal niet hoeven plaats te vinden. Vaak valt het allemaal best mee. Stel jezelf vaker de vraag ‘maar wat als het lukt!?

Negatief over jezelf denken

Stop met te denken dat jij niet goed genoeg bent. Diep in je hart weet je ook dat dat onzin is. Dat zijn gewoon oude gedachten die nog door je systeem heen dwalen. Neem die gedachten niet zo serieus. Doe gewoon de dingen die je gelukkig maken en kijk naar wat jij voor anderen betekent.

De drang om indruk op anderen te willen maken

Stop met indruk te willen maken. Het eerste deel van het leven zijn we op zoek naar erkenning van onze ouders of opvoeders en willen we het daarom goed doen. De meeste van ons zijn nu volwassen, dus waarom zouden we ons moeten bewijzen? Geniet gewoon en doe je ding.

Klagen

Stop met klagen over wat er niet goed is of wat anderen niet goed doen. Het grote nadeel van klagen is dat je je brein automatisch richt op alles wat niet goed gaat. Wie wordt daar nou leuker of gezelliger van? Niemand toch!

Kritisch zijn

Wees niet zo kritisch op jezelf of op anderen. Ga ervan uit dat iedereen op zijn manier zijn best doet, dan wordt het een stuk makkelijker om er eens een keer niets van te vinden. Dat jij je zo druk kan maken over bepaalde zaken, waarom zouden anderen dat moeten doen?

Altijd gelijk willen hebben

Stop met altijd gelijk te willen hebben. Dat is je oude ego die weer bevredigd wil worden. Soms heb je gelijk en soms niet en dat zegt helemaal niets over wie jij bent. En als iemand je geen gelijk wil geven dan heeft dat soms niets te maken met respect of wat je ook allemaal in je hoofd haalt. Soms heb je echt geen gelijk en soms vindt de ander het moeilijk om die stap te nemen.

Iets of iemand de schuld geven

Zodra je iemand of iets de schuld geeft, leg je de verantwoordelijkheid buiten jezelf. Weet je wat grappig is, als jij iets of iemand de schuld geeft, gaat jouw humeur omlaag. Jij gaat je namelijk steeds meer irriteren. Jij hebt daar direct last van.

 

Oefen elke dag en zie het effect! Wil je concreet aan de slag met deze punten en je effectiviteit fors verhogen? Kijk dan ook eens naar onze training persoonlijke effectiviteit of download onze gratis Ebooks 'Hoe krijg je grip op je gedachten!' en 'Meer zelfvertrouwen in 10 dagen'.

Mis niet langer onze impactvolle tips & inspiratie!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief