Blog

Verveel jij je op het werk?

  • Gerard Vriens

In 2019 hebben 7536 mensen meegedaan aan het grote online werkplezieronderzoek van Per4mance. De resultaten zijn vrij schokkend. Had jij gedacht dat ongeveer 1 op de 8 mensen zijn werk absoluut niet leuk vindt? Misschien nóg schokkender is dat 62% van de medewerkers bewust terugschakelt in energie als ze naar het werk gaan.

Twee en zestig procent, dat betekent dat de collega die rechts en links van je werken niet helemaal aan boord zijn op je werk. Dit kan komen door werkdruk en werkstress, zoals al veel in de media is besproken.

Maar wist je dat één van de redenen van terugschakelen in energie verveling is? Je baan heeft niet meer de uitdaging die het in het begin wel had. Hoe slaapverwekkend kan het zijn om steeds maar routinematig werk, of werk onder je niveau te doen. Herken je misschien dat je verveeld bent op je werk, je snel afgeleid bent en de tijd voorbij kruipt?

Pas op voor die Bore-out!

Op deze manier vergroot je de kans op een bore-out. Bore-out staat ook wel bekend als de vervelingsziekte. Klinkt ongevaarlijk maar de symptomen zijn vergelijkbaar met die van een burn-out: zoals vermoeidheid en depressiviteit.

Even testen of jij een van de 62% bent? Beantwoord dan de volgende vragen met ja of nee;

  • De tijd kruipt voorbij op mijn werk
  • Ik vind mijn werk saai
  • Ik verveel me op mijn werk
  • Mijn werk is oninteressant
  • Ik dagdroom tijdens mijn werk
  • Ik vind mijn werk zinloos
  • Als ik werk komt er geen einde aan de dag
  • Ik heb de neiging om tijdens mijn werk andere dingen te doen
  • Op mijn werk heb ik weinig om handen

Heb je meer dan 3 antwoorden met JA beantwoord? Dan wordt het tijd voor actie.

Aan de slag voor die Bore-out toeslaat

Overleg met je leidinggevende of je andere taken erbij kunt krijgen of misschien is het wel tijd om van baan te veranderen. Of begin eens simpelweg met het onderzoeken van wat je nu echt leuk vindt. Als je dat weet verminder je de kans om een verkeerde keuze te maken. Een nieuw inzicht geeft nieuwe energie en voor je het weet ben je weer aan het bruisen.

Wil je meer weten over het onderzoek? Klik dan hier. Mocht je ondersteuning willen hebben in de zoektocht naar een nieuwe werkomgeving of naar jezelf? Kijk dan eens op onze website voor de training Persoonlijke Effectiviteit of een coachingstraject op maat.

Mis niet langer onze impactvolle tips & inspiratie!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief