Blog

Ik ga op vakantie en neem mee….mijn werk

  • Gerard Vriens

Regelmatig ontmoet ik leidinggevenden die graag op vakantie gaan…..met hun werk. Gepakt en gezakt met de laptop en mobiele telefoon reizen ze af naar het land van bestemming. Tijdens de tussenstops wordt even de mail gecheckt en gebeld terwijl de kinderen en levenspartner hun benen strekken en genieten van hun eerste ijsje.

Herkenbaar? Ai, dat is dan een slecht teken voor je gezin, het bedrijf en bovenal jezelf.

Waarom is het werk zo belangrijk voor je geworden?

  • Heb je jezelf in een positie gemanoeuvreerd waarbij je als superman alle problemen oplost?
  • Heb je jezelf een leiderschapsstijl aangemeten waarbij controle en confronteren de rode draad is?
  • Ben je zelf een “wees perfecter” waardoor je de lat hoog legt voor jezelf en je team?
  • Welke prioriteiten stel je voor jezelf en welke staat bovenaan, werk, gezin, vrienden?
  • Of, vind je het lastig om nee te zeggen?

Dit zijn allemaal aspecten waar je als leidinggevende mee te maken krijgt. Je wilt je waarmaken in je functie en soms moet je daarbij aftasten waar je eigen grens ligt. Om je grenzen te bepalen en te bewaken kun je jezelf een aantal lastige vragen stellen;

  • Hoeveel werk trek ik onbewust naar mij toe?
  • Wat heb ik nodig om als leider beter te kunnen loslaten?
  • Hoe kan ik mijn team nog meer laten groeien?
  • Hoe zorg ik dat mijn werk binnen 40 uur kan doen?

Door gebruik te maken van de opgedane kennis kan je team meer verantwoordelijkheid nemen, moeten de medewerkers die afwachten totdat jij het probleem oplost zelf in actie komen en krijg jij het aanzienlijk rustiger op je werk.

Dat lijken me toch mooie vooruitzichten om zo uitgeruster op vakantie te gaan met je gezin in plaats van met je werk.

Heb je nog meer tips nodig of een specifieke training? Bezoek dan eens onze website.

De zes niveaus van leiderschap

Mis niet langer onze impactvolle tips & inspiratie!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief