Blog

Hoe word je succesvol op het werk?

  • Marcel van Wiggen

Vaak wordt succes afgedaan met ‘die heeft geluk gehad’, of ‘die ligt goed bij de juiste personen’ maar dat is echt te simpel. Succes volgt bepaalde stappen. Als jij succesvol wil worden op je werk dan gelden een paar eenvoudige regels die je consequent moet volgen. Ben je daar mee bezig? 

  • Doe werk dat je leuk vindt

Het is onmogelijk om ergens heel goed en succesvol in te worden als je het niet leuk vind. Stel je voor dat een jonge Max Verstappen karten niet leuk had gevonden. Denk je dan echt dat hij nu ook aan de top had gestaan? Datgene dat je doet moet je plezier geven, anders heb je niet de energie om er steeds beter in te worden.

  • Investeer in je werk

Succes komt nooit zo maar aanwaaien. Succes vraagt om hard werken en hoge inzet. Als je succesvol wil zijn moet je veel investeren in je werk en in je eigen ontwikkeling. Zorg dat je harder werkt dan anderen en je krijgt ook betere resultaten dan anderen.

  • Ontwikkel je sociale vaardigheden

Resultaten behalen doe je nooit alleen, maar altijd met collega’s. Goed om kunnen gaan met anderen, aandachtig kunnen luisteren, flexibel kunnen zijn in je manier van werken en een goede teamspeler zijn, zijn allemaal voorwaarden om ook succesvol te kunnen zijn.

  • Verwar nooit gewoonte met ervaring

Regelmatig hoor ik mensen zeggen: ik ben hier al heel goed in, want ik heb al 10 jaar ervaring. Verwar nooit gewoonte met ervaring. Ervaring is dat je steeds kijkt wat je resultaten zijn (evaluatie) en vervolgens kleine aanpassingen maakt om elke keer beter te worden. Ervaring = evaluatie en aanpassing. Als je al 10 jaar hetzelfde werk doet, wil dat dus niet zeggen dat je 10 jaar ervaring hebt!

Weet jij eigenlijk niet wat je leuk vindt of worstel je met bepaalde belemmeringen? Kijk dan eens naar onze training Persoonlijke Effectiviteit. Ben je op zoek naar meer doelgerichtheid? Kijk dan naar onze training Persoonlijk Leiderschap.

Mis niet langer onze impactvolle tips & inspiratie!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief