Blog

Hoe hou ik als jongvolwassenen een positieve mindset!?

  • Gerard Vriens

Gastblogger: Veerle Vriens

Elkaar even niet zien op school, in de kroeg of gewoon buiten. Momenteel is het even niet anders, maar hoe hou ik nou als jongvolwassenen een positieve mindset? Gelukkig helpt de huidige techniek al veel en zijn er steeds meer mogelijkheden.

Creatief met de omstandigheden word je in ieder geval wel. Van elke week gezellige avondjes in de kroeg, naar thuis op de bank in je joggingbroek. Elke dag lijkt zo een beetje op elkaar, je staat op en trekt je joggingbroek aan. Wel even een net shirt aan, want de camera moet toch aan voor school. Je ontbijt even snel en logt in voor school. Dan tot een uur of 4 school, nog wat huiswerk maken en relaxen. Avondeten en nog wat netflixen, weer een nieuwe serie uitzoeken, de vorige is immers al afgelopen. Nog even douchen en dan slapen. De volgende ochtend begint het riedeltje weer opnieuw. Je vrienden zie je bijna niet meer.

Maar hoe hou ik nou toch die positieve mindset, ondanks alle maatregelen en persco’s. Variatie is daarin heel belangrijk, wanneer elke dag op elkaar gaat lijken dan wordt het al snel heel saai. Maar hoe zorg ik nou voor variatie?

Zorg voor genoeg tijd off-screen

Een hele dag op je laptop zitten en luisteren naar verschillende docenten is heel vermoeiend. Zoek een leuk boek uit dat je echt interesseert en ga het lezen of maak een leuke puzzel. Al is het maar een kwartier of half uurtje. Je bent toch even van dat scherm af.

Maak een leuke wandelafspraak met je vrienden

Buiten in de frisse lucht is altijd goed, je bent actief bezig en je ziet je vrienden ook nog eens. Een win win win situatie! Neem een zak chips, lekkere hapjes en een drankje mee en je kan tussendoor nog even gezellig zitten en kletsen.

Organiseer iets leuks met digitale mogelijkheden

Er zijn er genoeg te vinden op internet of je maakt hem zelf met specifieke vragen over je vriendengroep. Videobellen gaat tegenwoordig heel makkelijk via bijvoorbeeld Facetime, Teams, Zoom of WhatsApp. Je hebt dan een leuke avond en je spreekt elkaar weer even.

Een leuk bordspel valt ook nooit tegen. Je hebt verschillende soorten bordspellen, langdurende zoals monopoly of korte zoals een simpel potje pesten. Bij ons thuis is 1000 bommen en granaten favoriet, een simpel spel dat eigenlijk berust op geluk en het durven risico te nemen, echt een aanrader!

Heb je nou echt het gevoel dat je helemaal vastloopt en/of dat je veel energie aan het verliezen bent? Dan is het nu tijd om in actie te komen. We helpen je graag! Informeer naar onze training Persoonlijke Effectiviteit voor Jongvolwassenen. Je bent van harte welkom!

Hoe krijg je grip op je gedachten?

Mis niet langer onze impactvolle tips & inspiratie!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief