Blog

De kracht van @%#&#!

  • Marcel van Wiggen

Het is natuurlijk niet netjes, maar de term F*CK IT is één van de krachtigste termen die je kunt gebruiken. Als je het goed inzet, motiveert het en zorgt het dat je de juiste keuzes maakt. Eigenlijk zouden we het veel vaker moeten roepen!

  • F*CK IT FOMO

Onderzoek toont aan dat ‘Fear Of Missing Out (FOMO) een steeds groter en negatiever effect heeft op ons leven. Via Facebook en Instagram zien we continu anderen een leuke tijd hebben en hebben we regelmatig het gevoel dat we iets missen. Laat FOMO schieten in je leven, want je kunt niet overal aan meedoen en alles meemaken. Het is veel belangrijker om ervoor te zorgen dat jij FOCUS hebt op de zaken die voor jou belangrijk zijn en dat je daarnaast werkt aan de doelen die jouw voldoening geven. Zeg daarom veel vaker: F*CK IT, dat laat ik lekker aan me voorbij schieten.

  • F*CK IT groepsdruk

Vroeger was het belangrijk dat je goed in de groep lag en dat je niet teveel afweek met je gedrag. Als de andere stammenleden je niet OK vonden, konden ze je zo maar uit de grot zetten. Werd je uit de stam gekickt, dan had je een grote kans op een zwaar en kort leven. Om die reden hebben we nog steeds een oud stemmetje in ons hoofd dat regelmatig zegt ‘Wat zouden anderen hiervan vinden?’. We leven al lang niet meer in de grot, dus dat stemmetje moeten we wat minder serieus nemen. Zeg daarom veel vaker F*CK IT, het maakt me niet uit wat een ander hiervan vindt.

  • F*CK IT angst

We hebben allemaal wel eens iets dat we spannend vinden. Voor de een is dat een moeilijk gesprek met een collega of familielid om te delen wat er dwars zit, voor de ander is het een telefoontje naar een vervelende klant of een praatje voor de groep. Het maakt niet uit wat het is, we hebben allemaal wel eens een moment dat we spanning opbouwen, dat we ons stiekem druk maken en zelfs twijfelen of we het wel gaan doen. Voor die momenten dat je iets aan gaat doen dat je spannend vindt, dat je buiten de comfortzone treedt, roep hardop ‘F*CK IT, ik doe het toch!’ en merk hoe je jezelf dat laatste zetje geeft.

Kom jij tot de conclusie dat je vaker F*CK IT zou moeten zeggen? Merk jij dat je moeite hebt met NEE zeggen waardoor je meer werk op je schouders neemt dan goed voor je is? Of merk je dat je je teveel aanpast en bezighoudt met wat anderen van je denken? Start dan met 3 maal daags F*CK IT en zie hoe dat oplucht. Wil je een extra verandering bij jezelf op gang brengen, zodat je in je energie komt in (weer) vol geniet van je leven? Kijk dan naar onze training Persoonlijke Effectiviteit.

Hoe krijg je grip op je gedachten?

Mis niet langer onze impactvolle tips & inspiratie!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief