Blog

7 redenen waarom jouw leven veel beter is dan je denkt!

  • Marcel van Wiggen

Wij hebben het ontzettend goed, vaak veel beter dan we zelf doorhebben. Toch leven we er niet altijd naar. Steeds meer mensen maken zich druk over allerlei zaken, mopperen over de ontwikkelingen in de wereld en zijn teleurgesteld in anderen. Ook in de media en op het internet is er veel aandacht voor de negatieve aspecten van het leven. Daarom 7 redenen waarom het eigenlijk helemaal niet zo slecht is. Zeven redenen om juist heel dankbaar te zijn!

Je leeft op dit moment

Doordat we leven in de 21e eeuw hebben we een gemiddelde levensverwachting van 81.7 jaar. Een verwachting die ook nog eens elk jaar stijgt door de enorme medische vooruitgang die we op dit moment meemaken. Honderd jaar geleden werden mensen niet zo oud. De gemiddelde levensverwachting was rond de 50 jaar. Kortom: je hebt veel meer tijd dan ooit. Wat een mazzel!

Je leeft op deze locatie

Wij zijn geboren in de westerse wereld, maar heel veel aardbewoners hebben dit geluk niet gehad. Er zijn nog steeds meer dan 20 landen waar je maar amper ouder dan 50 jaar wordt. En wat dacht je van al die rijkdom?Als land behoren we tot de rijkste op aarde. Als je een inkomen hebt van meer dan 29.185 euro per jaar behoor je zelfs tot de 1% rijksten op deze aarde. Daarnaast leef je ook nog op een locatie waar al een behoorlijke tijd geen oorlog is geweest. Wat een mazzel!

Je hebt een thuis

Je hebt een plek die je thuis kunt noemen. Die je hebt voorzien van aankleding en allerlei gemakken. Allerlei hulpmiddelen die het leven een stuk makkelijker maken en die al onze voorouders nooit hadden. Met een beetje geluk woon je daar niet alleen, maar met mensen waar je om geeft. Een partner die ervoor kiest om met jou te leven of kinderen die op je steunen. Wat een mazzel!

Je hebt schoon water

Je staat er waarschijnlijk helemaal niet bij stil, maar elke keer als je onder de douche staat, verbruik je schoon water. Schoon drink water is niet beschikbaar voor 783 miljoen aardbewoners. Dit is maar liefst iets meer dan 1 op de 9 personen. Per dag overlijden duizenden kinderen door de gevolgen van vies drinkwater. Zelfs zoiets ‘simpels’ als drinkwater is eigenlijk een heel groot goed. En ook daar hebben wij niets voor hoeven te doen. Wat een mazzel!

Je kunt dromen

Doordat er een veilige basis is in ons leven, staan wij onszelf toe om te dromen. Om te dromen van die auto, die reis, die relatie of die carrière. We hebben geleerd te denken in mogelijkheden, omdat we niet anders gewend zijn tijdens onze jeugd. Een groot goed, want door te dromen kunnen we zaken creëren. Onze dromen zorgen voor vooruitgang. Wat een mazzel!

Je kunt de wereld zien

Ons leven blijft niet beperkt tot het kleine stukje aarde waarop we zijn geboren. Door de media en het internet kunnen we de hele wereld aanschouwen. We kunnen genieten van de natuur en andere culturen, ook al zijn we er nog nooit geweest. Daarnaast kunnen we er voor kiezen om andere landen te bezoeken. Iets wat niet weggelegd is voor het overgrote deel van de populatie. Wat een mazzel!

Je kunt je eigen emoties beïnvloeden

Doordat we niet in de overlevingsmodus zitten, waarbij de primaire focus is op eten en veiligheid, kunnen we boven deze primaire instincten uitstijgen. Wij kunnen onze eigen emoties creëren, zodat we de dagen energiek en vol plezier omarmen. We kunnen onszelf trainen om dankbaar te zijn voor wat we hebben. We kunnen onze rijkdom en passie inzetten om waarde toe te voegen aan deze wereld, door bijvoorbeeld minder bedeelden verder te helpen. Op die manier kunnen wij ons steentje bijdragen aan het welzijn op onze aarde. De basis is al voor ons geregeld, nu moeten wij er vervolgens voor zorgen dat we er alles uithalen!

 

Wil je meer weten over hoe je met meer plezier door het leven kunt gaan? Lees onze andere blogs. Merk je dat je best wat hulp kunt gebruiken om je geluk te vergroten? Kijk dan ook eens bij onze training persoonlijke effectiviteit

Hoe krijg je grip op je gedachten?

Mis niet langer onze impactvolle tips & inspiratie!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief