Blog

5 snelle manieren om je ellendig te voelen :)

  • Marcel van Wiggen

Hoe we ons voelen, hoe we naar zaken kijken en uiteindelijk de beslissingen die we nemen hebben invloed op de resultaten die we bereiken. Onze behaalde resultaten hebben vervolgens weer invloed op de manier waarop we ons voelen. Kortom het voelt als een cirkel. Als je snel wil vastzitten in een negatieve cirkel doe dan het volgende:

  • Laat je hoofd hangen

Zoals in bovenstaande strip, laat je hoofd even flink hangen. Span je nek aan, laat je armen naar beneden hangen, adem vluchtig en blijf met je hoofd naar beneden kijken. Als je het goed doet, voel je steeds meer spanning.

  • Denk zoveel mogelijk in risico's

Ga er even goed voor zitten en bedenk wat er allemaal mis kan gaan. Je kunt je baan verliezen. Er kan iemand binnen de familie ziek worden. De euro stort in, de overheid neemt ons nog meer geld af. Als je niet genoeg ideeën hebt, lees gewoon dagelijks de krant en kijk zoveel mogelijk journaal.

  • Focus op wat er niet is

Denk vooral niet aan al die zaken waarvoor je dankbaar zou kunnen zijn. Het leven, je vrienden, je eventuele partner, het eten, de technologie, de natuur, etctera. In plaats daarvan denk vooral aan de zaken die er niet zijn of waren. Je ellendige jeugd, het salaris dat je niet hebt, de vakanties die je niet kunt betalen...

  • Verveel je

Probeer je zoveel mogelijk te vervelen. Laat je hypnotiseren door de TV zodat je niet iets hoeft te ondernemen. Het is van belang om zo min mogelijk leuke en nieuwe prikkels te ondergaan. Blijf dus vooral binnen en volg dagelijks een vast patroon.

  • Maak ruzie

Alles wat anderen tegen je zeggen moet je serieus nemen en de boodschap achter de boodschap zoeken. Anderen zijn echt alleen maar bezig om jou dwars te zitten. Bijt van je af en maak ruzie. Laat niet over je heen lopen!

Er zijn nog meer mogelijkheden om de ellende te vergroten. Mocht je deze tips ook willen ontvangen, laat het me weten.

Wil je juist meer energie, genieten en zeker zijn van jezelf? Kijk verder op onze site en neem contact op. Met individuele coaching of onze training Persoonlijke Effectiviteit zit jij zo weer in je kracht!

Hoe krijg je grip op je gedachten?

Mis niet langer onze impactvolle tips & inspiratie!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief