blog

In 5 minuten duidelijke doelen voor 2021!

Ben jij ook een beetje klaar met 2020!? Merk je dat je toch een beetje ingedut bent in deze vreemde tijd? Wil je weer meer aan het stuur zitten van je leven en er alles uit halen? Maak dan nu snel de balans op en creëer binnen 5 minuten duidelijke doelen voor 2021!

In 5 minuten duidelijke doelen.png

Even stilstaan bij hoe het gaat en op welke gebieden je wilt verbeteren is geen standaardonderdeel meer van onze dagelijkse gang van zaken. En dat is jammer! We doen veel op de automatische piloot en het leven gaat snel, voor je het weet sta je aan het einde van weer een jaar. Hoe vind jij dat je het op dit moment doet? Ben je tevreden met je huidige situatie? Wat is de kwaliteit van je huidige leven en hoe gebalanceerd is je leven?

Klik hieronder op de afbeelding van het Wiel van het Leven en download jouw APK formulier, waarmee je in een paar minuten je eigen leven op verschillende aspecten een score geeft.

Net zoals vroeger krijg je een rapport, alleen deze keer is het geen leraar die bepaalt hoe het gaat, maar ben je zelf de beoordelaar. Wees dan ook zo eerlijk mogelijk in het geven van de scores. Eerlijk zijn en je ontwikkel­gebieden onder ogen zien is altijd de eerste stap richting verbetering.

Op basis van de scores is het belangrijk om te bepalen welke aspecten meer aandacht verdienen. Als dit er meer zijn, bedenk dan eens goed wat jou op dit moment de meeste energie kost. Waar heb je het meeste last van? Of anders gezegd: welke aspect zal bij een verbetering de meeste impact hebben? Vaak merk je dat je dit eigenlijk al lang wist. Het is zelden een verrassing. Rationeel gezien weten we best te benoemen welk aspect we moeten aanpakken, maar vaak weten we niet waar we moeten beginnen. Het uitschrijven en het in verhouding zien tot de andere aspecten van het leven kan het wel veel duidelijker maken.

Hopelijk heb je je door het invullen van het rapport ook gerealiseerd dat dit aspect uiteindelijk veel meer gebieden zal gaan beïnvloeden. Op termijn gaat je dit veel meer kosten. De noodzaak om dit nu te gaan aanpakken is daarmee des te groter!

Gebruik daarom de achterkant van het formulier om via 5 stappen duidelijk te krijgen welke actie je in gang gaat zetten. Succes!

Kun je een steuntje in de rug gebruiken of wil je in het nieuwe jaar nu eens echt zaken anders gaan doen, kijk dan ook eens naar het boek Jezelf de Baas of gun jezelf het cadeautje van de training Persoonlijke Effectiviteit of Persoonlijk Leiderschap.

GRATIS Ebook

Schrijf je in voor de PER4MANCE updates en ontvang per direct het gratis Ebook 'Hoe krijg je grip op je gedachten'.

dit veld niet invullen s.v.p.
GRATIS Ebook

Schrijf je in voor de PER4MANCE updates en ontvang per direct het gratis Ebook 'Meer zelfvertrouwen in 10 dagen'.

dit veld niet invullen s.v.p.

Over de schrijver

Marcel van Wiggen

Marcel van Wiggen

Trainer / Coach / Adviseur / Managing partner / Schrijver

Ik ben Marcel van Wiggen, geboren in 1971, getrouwd en vader van Luke en Nick. Mijn motto is 'Haal er alles uit wat er in zit'. Ik ben geïnteresseerd in alles wat mensen inspireert, motiveert en belemmert.