blog

Behoor jij als leidinggevende tot de 11%!!??

Als leidinggevende wil je natuurlijk maximaal bijdragen aan het resultaat van de organisatie. Als je alles geeft dan ben je ook uitverkorene om toe te treden tot de top 11% van de WHO (World Health Organisation). Maar aansluiten bij deze groep gaat niet zomaar. Dan moet je echt wel wat in je mars hebben. Mocht je nog niet alles hebben gegeven dan hier 3 tips om erbij te horen.

Behoor jij als leidinggevende tot de 11%

Tip 1: Ben Superman

Als leidinggevende moet je van begin tot einde van de werkdag als een superman door de organisatie vliegen. Zijn er problemen, dan los JIJ ze zelf op. Op deze manier kun je aan iedereen laten zien hoe oplossingsgericht jij bent.

Tip 2: Altijd Bereikbaar

Buiten werktijd is het verstandig om bereikbaar te zijn. Zorg dat je laptop en telefoon opgeladen zijn en neem voor de zekerheid een powerbank mee als je verwacht dat je nergens je apparatuur kan opladen. Op deze manier ben je altijd bereikbaar als er problemen zijn op je werk. Zijn er problemen, dan los je ze vanaf afstand op.

Tip 3: (Zwaar) werkoverleg

Als voorzitter van het werkoverleg moet je zelf alles uitzoeken en voorbereiden. Als er iemand druk aan het werk is tijdens het werkoverleg, dan ben jij het. Als er punten zijn voor de actielijst dan zet jij je naam erachter. Je kunt het tenslotte beter zelf doen dan weet je zeker dat het goed gebeurt. Laat de medewerkers lekker even bijkomen tijdens het werkoverleg met een kopje koffie en bij voorkeur met gebak.

Super tips toch? Oh ja….even terugkomend op die top 11% van de WHO. Dat is wel handig om te weten. WHO geeft aan dat op dit moment stress volksvijand nummer 1 is binnen de (arbeids)maatschappij. Voor de jongere leidinggevende tussen de 30 en de 34 is het burn-out percentage momenteel al meer dan 17%. Totaal in Nederland ligt dit momenteel op 11%*.

Het advies van PER4MANCE: Leidinggeven begint met het stellen van eigen grenzen om zo het goede voorbeeld te geven aan de medewerkers. Laat deze top 11% maar liever aan je voorbij gaan.

* http://www.duurzameinzetbaarheid.nl/62100/151117_jongerenenwerkstress.pdf?v=0

GRATIS Ebook

Schrijf je in voor de PER4MANCE updates en ontvang het gratis Ebook 'Leidinggeven en feedback geven: het kan ook makkelijker!'.

dit veld niet invullen s.v.p.

Over de schrijver

Gerard Vriens

Gerard Vriens

Coach / Trainer / Adviseur / Managing partner

Ik ben Gerard Vriens, geboren in 1967, gelukkig getrouwd en vader van Peder en Veerle. Mijn motto is ‘Maak er wat moois van’. Ik ben graag een luisterend oor en ben in staat om mensen (terug) in hun kracht te zetten. Dit doe ik op geheel eigen-wijze.