blog

5 redenen waarom FC Knudde zo goed is in verliezen

Hoe voorkom je een FC Knudde team en bouw je een succesvol team? Succesvolle teams werken goed samen en gaan voor een gemeenschappelijk doel. Dit lijkt zo vanzelfsprekend. Toch lijkt het of veel teams liever FC Knudde zijn. Hoe doen ze dat toch?  

5 redenen waarom FC Knudde altijd verliest! .jpg
 1. In FC Knudde investeert niemand tijd in elkaar!
  In een FC Knudde team is er geen vertrouwen. Er wordt niet geluisterd naar jouw meningen en verhalen. Iedereen gaat zijn eigen gang en er is geen aandacht en tijd voor elkaar.
   
 2. In FC Knudde is niemand het met elkaar eens!
  Jij weet het toch beter. Wat de ander bedenkt kan alleen maar slecht zijn. Met elkaar praten om samen tot betere winnende oplossingen te komen is zonde van de tijd. Tenslotte weet jij wat nodig is en heb je geen verantwoording af te leggen aan het team.
   
 3. In FC Knudde komt niemand zijn afspraken na!
  Gemaakte afspraken zijn er om geschonden te worden. Wanneer afspraken onduidelijk zijn, geef je daar de ander de schuld van. Het zijn sowieso allemaal slechte afspraken, dus waarom zou je ze volgen?
   
 4. In FC Knudde doet iedereen wat hij/zij zelf wil!
  Iedereen doet alles lekker zelf. Waarom zou je van elkaars kwaliteiten gebruik maken? Creatieve oplossingen worden niet op prijs gesteld. Iedereen in het team zorgt voor zijn eigen probleemoplossing.
   
 5. In FC Knudde hebben we het vooral over alles wat fout gaat!
  Laten we het vooral steeds hebben over wat NIET goed gaat. Als iemand een succes behaald heeft dan zal dat wel toeval zijn. Er is geen reden om de successen te vieren. Iedereen gaat gewoon over tot de orde van de dag. Daar word je tenslotte voor betaald.

Wil je wel succesvol zijn met je team, doe dan in ieder geval niet wat FC Knudde doet. Kijk eens naar onze training Leiderschap & Teams als je meer tools en inzicht wil om een dreamteam te creëren.

GRATIS Ebook

Schrijf je in voor de PER4MANCE updates en ontvang per direct het gratis Ebook 'Hoe organisaties effectief kunnen veranderen'.

dit veld niet invullen s.v.p.

Over de schrijver

Frits Galle

Frits Galle

Adviseur / Coach / Trainer / Managing Partner

Ik ben Frits Galle, geboren in 1959, getrouwd met Ilse en vader van Youp. Anderen laten groeien en organisaties succesvol laten functioneren zijn de passies waar ik energie van krijg. Als oplossingen niet direct voorhanden zijn en er creativiteit wordt gevraagd, dan wordt het pas echt interessant.